نگرانی باشندگان پایتخت از افزایش بهای دارو

شماری از باشندگان پایتخت از بلند بودن بهای دارو در پایتخت نگران استند.

آنان می‌گویند که بهای بلند دارو سبب شده تا نتوانند دارو مورد نیاز شان را تهیه کنند.  

بشرمل، باشنده کابل، گفت: «داکتر‌ها هرنسخه نوشته می‌کنند ۵هزار ۶هزار وسع و توانایی ندارم که بخرم نسخه‌اش را.»

باشنده کابل، گفت: «دوا بلند شده قیمت‌ها بلند رفته توان خریداری‌اش را هم نداریم بعضی وقت نصف دوا را می‌گیریم زورما نمی‌رسد.»  

همزمان با این شماری از دارو فروشان در کشور می‌گویند که واردات اندک داروها از هند در کیفیت و بهای آن اثر گذاشته است.

پرویز صدیقی، دارو فروش، گفت: «از کشور هندوستان بسیار کم‌تر شده پرواز‌ها نیست بسیار اگر می‌آید هم به قیمت بسیار گزاف وارد افغانستان می‌شود که مشتری‌هم نمی‌تواند از این استفاده کند.»

تواب، یک دارو فروش دیگر، گفت: «قیمت‌اش یک پنجاه فیصد بالا رفته کیفیت‌اش هم کشور که این قسمی باشد کیفیت دواهم پایان می‌آید تجار می‌گوید که کیفیت‌اش را پایین کن که مردم دوا را ارزان بخرند.»

از سویی هم، رییس انجمن دارو فروشان می‌گوید که بهای دارو بیماری‌های قلبی، سرطانی و ویروسی تا پنجاه درصد افزایش یافته است، چون در وارد کردن این داروها به کشور محدودیت وجود دارد.»

جان آغا، رییس انجمن دوا فروشان، گفت: «ما این مشکل را داریم که از یک طرف تولید نمی‌توانیم مریض‌هم داریم و قوانین‌هم مشکلات خواهش ما این است که از مقامات امارت از مقامات صحت‌عامه کسانی‌ که مسوولین استند همین‌طور دواهای خورد و ریزه را برای کسانی که می‌آورند سهولت ایجاد کند.»

از سویی دیگر، سخنگوی اداره ملی دارو و غذا می‌گوید که آنان در وارد کردن داروها به کشور محدودیت ایجاد نکرده‌اند؛ اما از وارد کردن داروهای بی کیفیت به کشور جلوگیری شده است.

جاوید هژیر، سخنگوی اداره ملی دوا و غذا، گفت: «ادویه که در گذشته داخل مارکیت می‌شد کاملا ادویه ‍مجهول الهویه “هویت دارو مشخص نباشد” بود که نه هم از کیفیت ونه هم از مصونیت‌اش تضمینی وجود داشت حالا تمام سرحدات باز است روزانه اداره برای  متقاضیان پروفورم کافی ارایه می‌کنند.»

بر بنیاد گفته‌های اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، اکنون شمار زیاد از داروها از ترکیه و پاکستان به کشور وارد می‌شوند.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x