نیوورک تایمز: رهبر طالبان به گروگان ‌گیری یک خبرنگار آمریکایی اعتراف کرد

حاجی نجیب ‌الله، یکی از فرماندهان پیشین طالبان، روز جمعه در دادگاه فدرال منهتن به گروگان‌ گیری و حمایت مادی از تروریسم اعتراف کرد. این در حالی است که وی زمانی بیش از هزار جنگجوی طالبان را رهبری می ‌کرد که علیه نیروهای آمریکایی و افغان مبارزه می ‌کردند.

به گفته دادستان ‌های فدرال، در تابستان ۲۰۰۸ برخی از نیروهای وی به یک کاروان نظامی آمریکا حمله کردند که در نتیجه سه سرباز آمریکایی و مترجم افغان آن‌ ها کشته شدند. چند ماه بعد، نیروهای او یک پوسته سرحدی افغانستان را نابود کردند و پس از آن نیز یک چرخ بال نظامی آمریکا را سرنگون ساختند. سپس، نجیب ‌الله در ربودن یک خبرنگار آمریکایی به نام «دیوید رود»، به‌همراه دو مرد افغان، نقش داشت و برای آزادی آنان میلیون ‌ها دالر و رهایی زندانیان طالبان را مطالبه کرد.

نجیب‌الله در دادگاه با لباس زندان و دست و پای زنجیرشده حاضر شد و در برابر قاضی «کاترین پولک فایلا» اعتراف کرد که بین سال‌ های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ در حملاتی که منجر به کشته ‌شدن نظامیان آمریکایی شد، نقش داشته و خودش نیز در گروگان‌ گیری دیوید رود و همراهانش مشارکت کرده است. او گفت که گروگان ‌ها مجبور به انتقال خواسته‌ های طالبان شده بودند.

دوسیه نجیب ‌الله که از پیامدهای جنگ طولانی آمریکا در افغانستان است، در دادگاه مدنی در هزاران کیلومتر دورتر از افغانستان رسیدگی می ‌شود. وکلای وی استدلال کرده ‌اند که با توجه به کنوانسیون جنیوا، وی نباید در دادگاه مدنی محاکمه شود، اما قاضی این استدلال را نپذیرفته است.

براساس کیفرخواست، خون‌ بارترین حمله در سال ۲۰۰۸ در حدود ۸۰ کیلومتری جنوب کابل رخ داد که در آن سه سرباز آمریکایی و مترجم افغان آنان کشته شدند. شاهدان گفته‌ اند که یک سرباز پس از حمله از وسیله نقلیه خود بیرون کشیده شده و تکه ‌تکه شده است.

اندکی پس از آن، نیروهای نجیب ‌الله در همان منطقه در ولایت وردک، با راکت همراه خود یک چرخ بال آمریکایی را سرنگون کردند و مسئولیت آن را پذیرفتند. پس از این حملات، خبرنگار نیویورک ‌تایمز دیوید رود، همراه با یک روزنامه ‌نگار افغان به نام طاهر‌الدین و راننده ‌شان اسدالله منگل، در مسیر مصاحبه با یک فرمانده طالبان ربوده شدند. طبق اسناد دادگاه، این فرمانده همان نجیب‌الله بود.

گروگان ‌ها در پاکستان نگهداری می ‌شدند و وادار شدند که تماس‌ ها و ویدیوهایی برای درخواست کمک ضبط کنند. یکی از این ویدیوها شامل صحنه ‌ای بود که در آن، دیوید رود با سلاح سنگینی که روبه ‌روی صورتش قرار گرفته بود از مخاطبان و حامیان خود تقاضا می کرد که جانش را نجات دهند.

پس از بیش از هفت ماه اسارت، رود و طاهرالدین موفق شدند با استفاده از طناب، از دیوار یک مجتمع طالبان در وزیرستان شمالی فرار کنند. آن ‌ها شبانه از دیوار پایین رفتند و خود را به یک پایگاه شبه ‌نظامیان پاکستانی رساندند. منگل در این فرار شرکت نداشت، اما پنج هفته بعد او نیز موفق به فرار شد.

دیوید رود، که اکنون دبیر ارشد امنیت ملی در رسانه ان بی سی نیوز است، در بیانیه ‌ای گفت: «خوشحالم که امروز به جرم خود اعتراف کرد. سپاسگزارم از نیویورک تایمز و تمامی مقام‌ های آمریکایی که وی را به عدالت سپردند. مهم ‌تر از همه، قلبم با خانواده ‌های سه سرباز آمریکایی و مترجم افغان است که جان خود را از دست دادند.»

نیوورک تایمز

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x