هزینه خروج ایالات متحده و تغییر سیاست خارجی به سمت چین!

رئیس جمهور جو بایدن با اعلام خروج نیروهای امریکایی از افغانستان خواستار تمرکز بر اولویت شماره 1 سیاست خارجی واشنگتن یعنی چین شد!

با وجود ظهور جزئیات استراتژی پس از خروج دولت بایدن از افغانستان، مزایای آن برای رقابت امریکا در برابر بیجینگ مبهم به نظر می رسد. در حقیقت خروج ایالات متحده از کابل می تواند به جای تقویت دست استراتژیک امریکا در برابر چین، منجر به تضعیف آن شود!

طرفداران عقب نشینی سه راه عمده از دیدگاه عملی ارائه می دهند كه خروج از افغانستان می تواند واشنگتن را در رقابت با بیجینگ تقویت كند. آنها معتقدند عقب نشینی می تواند منابع نظامی را که در حال حاضر در افغانستان محدود هستند آزاد کند و به آنها اجازه می دهد تا در هند و اقیانوس آرام استقرار مجدد داشته باشند!

این کار همچنین می تواند وسعت دیپلماتیک و بوروکراتیک مقامات ارشد ایالات متحده را آزاد کند و به آنها اجازه دهد زمان و توجهی که بیهوده صرف افغانستان می کنند، به چین اختصاص دهند!

و سرانجام عقب نشینی می تواند پول دولت ایالات متحده را پس انداز کند و میلیاردها دالر که برای بودجه افغانستان در نظر گرفته شده صرف رقابت با چین شود!

این استدلال ها ممکن است در ظاهر جذاب باشند، اما در واقعیت دوام نخواهند داشت. به عنوان مثال از منظر نظامی، شاید چند هزار سرباز امریكایی برای جلوگیری از سقوط دولت افغانستان به دست طالبان كافی بود، اما اعزام مجدد آنها در اقیانوس آرام عملا هیچ كاری برای تغییر توازن قدرت جهانی نخواهد كرد!

دولت بایدن نمی تواند به تلاش های ضدتروریستی ایالات متحده در افغانستان پایان دهد به این دلیل ساده که تهدید تروریستی در آنجا از بین نرفته است!

علاوه بر این بر اساس گزارش سازمان ملل در حالی که پناهگاه های تروریست ها از زمان حملات 11 سپتمبر چندین برابر شده اند، بخش قابل توجهی از رهبری القاعده در اطراف مرز افغانستان و پاکستان مستقر هستند!

برای مقابله با این چالش، دولت بایدن متعهد شده است كه استراتژی ضد تروریسم از راه دور را اتخاذ كند. حداقل در ابتدا این امر مستلزم آغاز عملیات از کشورهای حوزه خلیج فارس مانند قطر و امارات متحده عربی است که چندین ساعت پرواز با افغانستان فاصله دارند!

این انتقال های طولانی و مصرف سوخت بالای هواپیماهای ایالات متحده، فرصت کمی برای پرواز بر آسمان افغانستان و نظارت بر آن باقی می گذارد! 

از آنجا که مبارزه با تروریسم موثر برای کشف و ردیابی اهداف به حضور مداوم نیاز دارد، پنتاگون باید هواپیماهای بیشتری را به مأموریت افغانستان اختصاص دهد.

اگر افغانستان دوباره به بی ثباتی سقوط کند، جاه طلبی امریکا برای رقابت قدرت بزرگ با چین در میان بسیاری از تلفات غم انگیز و غیرضروری آن اثبات می شود!
اتلنتیک
۲۰۲۱/۲۵/۶

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x