یک مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که کاهش شدید بودجهای ایالات متحده میتواند تلاشهای جهانی برای ریشهکنی فلج اطفال را به تأخیر بیندازد. این سازمان، در حال حاضر با کسری بودجه ۲.۴ میلیارد دالری تا سال ۲۰۲۹ مواجه است.
خروج برنامهریزیشده ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی و توقف همکاری با مراکز کنترول و پیشگیری از بیماریها، بر تلاشها در این عرصه تأثیر گذاشته است.
سازمان بهداشت جهانی با گروههایی مانند یونیسف و بنیاد گیتس همکاری میکند تا فلج اطفال را ریشهکن کند.
هفته گذشته، کمک مالی یونیسف برای فلج اطفال به دلیل کاهش ۹۰ درصدی کمکهای آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در سراسر جهان قطع شد.
حمید جعفری، مدیر برنامه ریشهکنی فلج اطفال در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این برنامه در مجموع ۱۳۳ میلیون دالر از بودجهای را که قرار بود امسال از سوی ایالات متحده تأمین شود، دریافت نکرده است.
وی توضیح داد دو کشوری که همچنان شاهد شیوع نوع خطرناک ویروس فلج اطفال هستند، افغانستان و پاکستاناند، اما اطمینان داد که کمپینهای واکسیناسیون در افغانستان و پاکستان حفظ خواهند شد.
پیشتر ابتکار جهانی ریشهکنی فلج اطفال از نگرانی وزارتخانههای بهداشت از کشورهای سراسر جهان نسبت به افزایش بیماری فلج کودکان در افغانستان و پاکستان خبر داد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۴، افغانستان ۲۵ مورد و پاکستان بیش از ۷۰ مورد ابتلا به فلج کودکان را ثبت کردهاند.