همسایه ها نگران گسترش افراط گرایان از افغانستان هستند!

پروفسور پل پیلار یکی از اعضای ارشد مرکز مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون در مصاحبه با تهران تایمز گفت که نگرانی های اصلی کشورهای همسایه افغانستان و کشورهای اطراف آن صادرات احتمالی افراط گرایان و افراط گرایی از افغانستان است!

پروفسور پیلار که همچنین به عنوان افسر اطلاعات ملی خاور نزدیک و آسیای جنوبی در جامعه استخباراتی ایالات متحده فعالیت می کرد می گوید: “خود طالبان از نظر داخلی بسیار متمرکز هستند و هیچ علاقه ای به ایجاد مشکلات امنیتی برای همسایگان ندارند!”

او در ادامه مصاحبه گفت: “خروج از افغانستان تصمیم درستی بود. ایالات متحده با توجه به مقدار زیادی خون و گنجی که در آنجا هزینه کرده، بسیار بیشتر از سهم عادلانه خود در تامین امنیت افغانستان تلاش کرده است!”

“من موافق نیستم که وضعیت امنیتی از زمان تصرف طالبان بدتر شده است. سالهاست که جنگ داخلی در افغانستان جریان دارد. از آنجاییکه طالبان در جنگ پیروز شده اند و یک جنگ داخلی جدید شعله ور نمی شود، پایان جنگ بدین معناست که خشونت کمتر و ناامنی کمتری در افغانستان وجود خواهد داشت!”

“کشورهای همسایه باید از هر اقدامی که منجر به بروز جنگ داخلی مجدد در افغانستان می شود خودداری کنند. آنها باید با طالبان رابطه ای برقرار کنند که واقعیت پیروزی طالبان را بدون درنظر گرفتن تایید سیاست های داخلی طالبان به رسمیت بشناسد. همکاری با طالبان در مسائل امنیتی چون برخورد با داعش امکان پذیر خواهد بود!”

“طالبان هنوز در مورد تکنیک های تامین صلح و امنیت در قلمرو تحت کنترل خود چیزهای زیادی نیاموخته اند. احتمالا آنها در انجام وظایف امنیت داخلی با گذشت زمان بهتر عمل خواهند کرد!”

او در مورد خلا سیاسی و امنیتی در افغانستان گفت: “تا آنجا که طالبان حاکمان جدید هستند، در واقع خلا وجود ندارد. طالبان آن را پر کردند!”

پروفسور پیلار در پاسخ به این سوال که آیا شما با این دیدگاه موافقید که جنگ علیه تروریسم در افغانستان تنها وضعیت امنیتی منطقه را بدتر کرد گفت: “قبل ار حضور آمریکا نیزیک جنگ داخلی وجود داشت و پیش از ورود ایالات متحده تروریست هایی مانند القاعده وجود داشتند. دلایلی برای انتقاد از جنگ علیه تروریسم وجود دارد، اما این دلایل بیشتر مربوط به هزینه کلی منابع و این مسئله است که ایالات متحده چگونه خود را در معرض خشم و نارضایتی بیشتر در نتیجه عملیات های نظامی خارجی خود قرار داد!”
تهران تایمز
۲۰۲۱/۱۹/۱۰

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x