در ادامه تنش ها میان هند و پاکستان، معاون وزارت خارجه هند در یک نشست خبری گفته است که نه تنها هند، بلکه جهان نیز پاکستان را به عنوان پناهگاه گروه های تروریستی می شناسد.
ویکرام میسری می گوید پاکستان بهعنوان پناهگاه گروه های تروریستی شناخته می شود و شواهد تأیید شده ای وجود دارد که نشان می دهد این کشور به مرکز جهانی ترور بدل شده است.
او افزوده که پاکستان در شرایط فعلی نه به عنوان یک کشور، بلکه همانند یک سازمان تروریستی رفتار می کند.
میسری اظهار داشت: «به باور من، شهرت پاکستان به عنوان مرکز ترور جهانی در نمونه های زیادی به اثبات رسیده است و شواهد دقیق و موثقی در این زمینه وجود دارد که نه تنها هند، بلکه جهان نیز از آن آگاه است. بسیاری از رویدادهای تروریستی در جهان رد پای پاکستان را دارند. نمی خواهم بار دیگر به حضار یادآوری کنم که اسامه بن لادن در کجا حضور داشت و کشته شد. علاوه بر آن، پاکستان از چند دهه پیش تاکنون در مرز با هند فعالیت های تروریستی داشته در حالی که مصون مانده است.»
در همین حال، ارتش هند ادعا کرده که پاکستان به سه پایگاه نظامی در کشمیر تحت کنترل هند با استفاده از راکت و پهپاد حمله کرده است.
ارتش هند گفته راکت ها و پهپادهای شلیک شده از سوی پاکستان دفع شده اند اما درباره تلفات احتمالی چیزی نگفته است.
از سوی دیگر، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، جی دی وِنس، با اشاره به تنش ها میان هند و پاکستان گفته است آمریکا در جنگی که هیچ ارتباطی با آن ندارد، مداخله نخواهد کرد.
او افزوده: «هند حمله کرد، پاکستان پاسخ داد، هر دو کشور باید خونسردانه فکر کنند و از وقوع جنگ هسته ای جلوگیری نمایند، چون پیامدهای بسیار ناگواری خواهد داشت. در حال حاضر چنین به نظر نمی رسد که تنش ها میان هند و پاکستان به جنگ هسته ای منجر شود. ما نمی توانیم در جنگ هند و پاکستان مداخله کنیم، اما می توانم بگویم که ایالات متحده گزینه دیپلماسی را در پیش خواهد گرفت.»
در همین حال، رسانه های هندی گزارش داده اند که در عملیات «سندور» توسط هند، یکی از رهبران گروه جیش محمد به نام عبدالروف اظهر کشته شده است.
زلمی خلیل زاد، نماینده پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، کشته شدن عبدالروف اظهر توسط هند را ستوده و افزوده است: «در جریان عملیات نظامی کنونی علیه پاکستان، عبدالروف اظهر کشته شده است. او دچار اختلال روانی و در سال ۲۰۰۲ یک خبرنگار وال استریت ژورنال را به قتل رسانده بود.»
وزیر دفاع هند عملیات سندور را بخشی از یک سلسله عملیات علیه پاکستان خوانده و ادعا کرده که در مرحله نخست این عملیات ۱۰۰ جنگجو کشته شده اند، در حالی که پاکستان شمار تلفات را ۳۱ کشته و ۷۱ زخمی اعلام کرده و آن ها را غیرنظامی دانسته است.
به باور کارشناسان روابط سیاسی و بین المللی، جنگ جاری میان دهلی نو و اسلامآباد بر ثبات سیاسی و اقتصادی منطقه تأثیر خواهد گذاشت.
به گزارش رسانه های هندی، در تبادل آتش در خط کنترل در کشمیر، ۵ نفر از سوی پاکستانی کشته و ۱۴ تن زخمی شده اند.
گزارش ها می افزایند که در مناطق چکوتی، لیپه، نیلم جورا، کیل، نیکال، بهمبر و سمانی در کشمیر تحت کنترل پاکستان، شب گذشته تبادل آتش تا ساعت چهار صبح ادامه داشته است.
در سوی دیگر، وزیر دفاع پاکستان هشدار داده که نیروهای این کشور در پاسخ به تجاوز هند کاملاً آماده اند و برای کنترل وضعیت موجود آمادگی کامل دارند.
گزارشی از شمشاد نیوز