هیچ کسی خواهان جنگ داخلی در افغانستان نیست

گروه طالبان عنوان می کنند که قصد ندارند تا قدرت را به انحصار خود درآورند اما اصرار دارند که صلح در افغانستان برقرار نخواهد بود تا زمانی که اشرف غنی رئیس جمهور برکنار نشود.

سهیل شاهین، سخنگوی سیاسی طالبان، همچنین عضوی از تیم مذاکره کننده این گروه است، در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس، موضع گروه را در مورد آنچه در آینده رخ خواهد داد، بیان کرد.

طالبان به دلیل خروج نیروهای خارجی از افغانستان، در هفته های اخیر به سرعت مناطق کشور را تصرف کرده اند، انها گذرگاه های استراتژیک مرزی را تصرف کرده و تعدادی از مراکز ولایات را مورد تهدید قرار داده اند.

این در حالیست که ژنرال مارک میلی، نظامی عالیرتبه ارتش ایالات متحده، در یک کنفرانس خبری در پنتاگون گفت که طالبان “حرکت استراتژیک” دارند و او تصرف کامل طالبان را رد نمی کند.

خاطراتی از حاکمیت دوران طالبان در حدود ۲۰ سال پیش، هنگامی که انها دختران را از تحصیل محروم و زنان را از کار منع می کردند، ترس از بازگشت آنها، مردم افغانستان را نگران کرده اند.

افغان هایی که توانایی مالی آن را دارند، از ترس سقوط در میان هرج و مرج و بی ثباتی کنونی، هزاران ویزا را برای خروج از افغانستان درخواست می کنند.

خروج آمریکا و ناتو بیش از ۹۵ درصد پیشرفت داشته و قرار است تا ۳۱ آگست پایان یابد.

شاهین گفت که طالبان سلاح های خود را زمین خواهند گذاشت زمانی که یک دولت مذاکره پذیر قابل قبول برای همه طرفهای درگیری در کابل ایجاد شود و دولت غنی کنار برود.

شاهین گفت: “من می خواهم روشن بسازم که ما به انحصار قدرت اعتقاد نداریم زیرا هر دولتی که در گذشته در فکر انحصار قدرت بوده اند، دولت های موفقی نبوده است.”

اما وی همچنین در مورد ادامه حکومت غنی نظر مساعدی نداشت و او را جنگ افروز خواند، او وی را متهم کرد که از سخنرانی روز سه شنبه خود در مراسم عید قربان، وعده حمله به طالبان داده است.

شاهین حق حکمرانی غنی را نادیده گرفت، او مدعی شد که غنی به تقلب گسترده ای، بر سر قدرت نشسته و ناحق حکمرانی می کند!
الجزیره
۲۰۲۱/۲۳/۷

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x