واکنش‌های حقوق بشری به سالگرد آغاز جنگ غزه

رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته و از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه انواع قوانین بین‌المللی و بشردوستانه را زیر پا گذاشته است.

این موضوع همواره واکنش سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی و همچنین کارشناسان را در پی داشته است.

در ادامه به واکنش‌های حقوق بشری در سالگرد آغاز جنگ غزه پرداخته شده است.

فکر شلتوت، مدیر سازمان کمک‌های پزشکی به فلسطینی‌ها در غزه، گفت: واژه‌های ما برای توصیف وحشتی که تیم‌های ما در غزه شاهد بوده و تجربه می‌کنند، کافی نیست. کشتار جمعی مداوم غیرنظامیان، استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی، و تخریب سیستماتیک مراقبت‌های بهداشتی یک تهدید وجودی برای مردم است.

روهان تالبوت، مدیر بخش حمایت و کارزار‌های سازمان کمک‌های پزشکی به فلسطینی‌ها در غزه، گفت: ما اکنون به آتش‌بس، تعلیق انتقال تسلیحات به اسرائیل و ارسال بدون مانع کمک‌های بشردوستانه نیاز داریم. ما به همه این‌ها برای توقف نسل‌کشی و حفاظت از بقای فلسطینی‌ها در غزه و به‌طور فزاینده‌ای در سراسر منطقه نیاز داریم.

برنامه محیط زیست سازمان ملل UNEP با استناد به ارزیابی ۸ اردوگاه پناهجویان غزه که برخی از آن‌ها آسیب دیده‌اند، اعلام کرد که احتمالا ۲.۳ میلیون تُن زباله ممکن است آلوده باشد؛ فیبر‌های آزبست در صورت استنشاق می‌توانند باعث سرطان حنجره، تخمدان و ریه شوند.

سازمان ملل تخمین می‌زند که بیش از ۴۲ میلیون تُن آوار از جمله ساختمان‌های متلاشی شده که هنوز پابرجا هستند و ساختمان‌های کاملا ویران‌شده، در غزه وجود دارد.

به گفته سازمان ملل، حجم آوار موجود در غزه ۱۴ برابر مقدار آوار انباشته شده در غزه از سال ۲۰۰۸ تا آغاز جنگ یک سال پیش و بیش از پنج برابر مقدار باقی‌مانده از نبرد موصل در عراق در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ است.

دفتر برنامه توسعه سازمان ملل هم می‌گوید: غزه که پیش از جنگ ۲.۳ میلیون نفر جمعیت داشت در منطقه‌ای به طول ۴۵ کیلومتر (۲۸ مایل) و عرض ۱۰ کیلومتر، فاقد فضای مورد نیاز برای دفع است؛ محل‌های دفن زباله در حال حاضر در یک منطقه نظامی اراضی اشغالی است.

ناظر حقوق بشر سازمان ملل هم در گزارشی، نوشت: یک اصل اساسی قوانین جنگ این است که همه طرف‌های درگیری باید هر کاری که می‌توانند برای به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان انجام دهند. حمله عمدی به غیرنظامیان ممنوع است.

این نهاد سازمان ملل اضافه کرد: سال گذشته با حمله‌های غیرقانونی به غیرنظامیان تعریف شد که باعث رنج و عذاب در مقیاسی وحشتناک شده است.

کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران CPJ هم اعلام کرد که دست‌کم ۱۲۸ خبرنگار و کارکنان رسانه‌ای درپی جنگ یک‌ساله رژیم صهیونیستی علیه غزه کشته شدند.

کارلوس مارتینز دلاسرنا، مدیر برنامه کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران با انتشار بیانیه‌ای، گفت: هر بار که یک روزنامه‌نگار کشته، مجروح، دستگیر یا مجبور به تبعید می‌شود، ما تکه‌هایی از حقیقت را از دست می‌دهیم؛ مسئولان این تلفات با محاکمه‌های دوگانه روبرو هستند: یکی تحت قوانین بین‌المللی و دیگری در برابر نگاه نابخشودنی تاریخ.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x