💢 واکنش‌ها به تعلیق تحصیل زنان در دانشگاه‌ها در افغانستان

تصمیم تازه امارت اسلامی به تعلیق تحصیل دختران در دانشگاه‌های کشور واکنش‌های داخلی و بیرونی را برانگیخته است.

وزارت تحصیلات عالی روز گذشته (سه‌شنبه) تحصیل دانش‌جویان دختر را به تعلیق در آورد. این وزارت در یک نامه رسمی به تمام دانشگاه‌های دولتی و خصوصی دستور داده که تا دستور آینده آموزش دختران دانش‌جو به حالت تعلیق در آورده شود.

در همین حال، انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در خبرنامه‌یی در واکنش به تصمیم حکومت سرپرست افغانستان درباره منع دختران و زنان از رفتن به دانشگاه‌ها، گفته است که محرومیت زنان از آموزش نقض حقوق آنان است و این تصمیم بر آینده کشور تاثیر فاجعه‌بار خواهد داشت.

آقای گوترش از مقام‌های امارت اسلامی خواسته است که زمینه آموزش را برای زنان و دختران افغان فراهم کنند.

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور از تصمیم حکومت سرپرست مبنی بر منع دختران و زنان از رفتن به دانشگاه‌ها ابراز نگرانی کرده است.

در صفحه تویتر رییس جمهور پیشین آمده است: «حامد کرزی پیشرفت و خودکفایی کشور را وابسته به آموزش هر فرد (دختر و پسر) می‌داند. منع تعلیم نه تنها به پیشرفت و رفاه افغانستان لطمه وارد می‌کند، بل کشور عزیز ما را بیشتر با فقر و بیچارگی مواجه کرده و محتاج بیگانه‌گان خواهد ساخت.»

آقای کرزی از امارت اسلامی می‌خواهد که هر چه زودتر دروازه‌های دانشگاه‌ها، مدارس و نهادهای آموزشی را به روی دختران بازگشایی کند.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین نیز در واکنش به این تصمیم حکومت سرپرست می‌گوید که “تعلیم و تحصیل از حقوق اساسی تمام شهروندان بوده و محروم ساختن دختران از این حق مایهٔ تاسف” است.

آقای عبدالله در صفحه تویترش نگاشته است: «در حالیکه خواست همه هموطنان مان، باز شدن دروازه‌های تعلیم و تحصیل به روی طبقه اناث کشور است، من هم به صفت شهروند افغانستان توقع و تقاضا دارم تا در قسمت تصمیم بستن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها تجدید نظر صورت گیرد.»

از سویی هم، زلمی خلیلزاد نماینده پیشین ایالات متحده امریکا برای افغانستان در واکنش به ممنوعیت دانش‌جویان دختر از ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها می‌گوید که این تصمیم غیرقابل درک است.

آقای خلیلزاد می‌افزاید: «اعلام ممنوعیت دختران دانش‌جو از ادامه آموزش در دانشگاه‌ها از سوی شاخه‌یی از درون طالبان شوکه کننده و غیرقابل درک است. برای این‌کار هیچ چیزی در اسلام و تاریخ افغانستان وجود ندارد که چنین تصمیمی را توجیه کند. عالمان برجسته اسلام در افغانستان و سراسر جهان به ما یادآوری می‌کنند که آموزش برای زنان و مردان یک اصل اساسی در اسلام است. به عنوان مثال، در سدهٔ پانزدهم، همان‌گونه که می‌دانیم، دختران و پسران در سرزمین‌هایی که اکنون مربوط افغانستان است آموزش می‌دیدند. من شخصا می‌دانم که بیش‌تر رهبران طالبان با این حکم غیرعادی مخالف هستند. بیشتر دیگر افغان‌ها رهبران و به باور من مردم افغانستان نیز با این تصمیم نادرست مخالف هستند. این تصمیم ظرفیت افغانستان را برای توسعه بیشتر و خودبسندگی آسیب می‌زند. من از طالبانی که مخالف این تصمیم هستند و رهبران افغان می‌خواهم که تمامی تلاش شان را برای برگشت این تصمیم انجام دهند تا این تصمیم برگردد و مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به روی دختران باز شوند.»

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای حقوق بشر و زنان افغانستان، نیز از این تصمیم امارت اسلامی انتقاد کرده، می‌گوید که زنان در هیچ کشوری اسلامی از تحصیل محروم نیستند.

از این میان، وزارت خارجه قطر در واکنش بسته شدن دانشگاه‌ها به روی دختران در افغانستان گفته است که این گونه تصمیم‌ها حقوق بشر، پیشرفت و اقتصاد افغانستان را متأثر خواهد ساخت.

قطر از امارت اسلامی خواسته است که این تصمیم‌اش را مطابق به اساسات دین اسلام از بهر فراهم سازی زمینه آموزش برای زنان، بازنگری کند.

ایالات متحده امریکا به تعلیق درآوردن آموزش دانش‌جویان دختر از سوی امارت اسلامی، را نیز محکوم کرده‌است.

وزارت خارجه امریکا در خبرنامه‌یی گفته است که امریکا منع زنان از رفتن به دانشگاه‌ها، بسته ماندن مکتب‌های دختران و ادامه محدودیت‌ها بر زنان را “شدیداً” محکوم می‌کند. در خبرنامه آمده است که هیچ کشور در جهان دختران و زنان را از آموزش منع نکرده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x