واکنش ا.ا به گزارش بنت؛ مشکل برخی‌ چهره‌ها و نهادها با دین اسلام است

امارت اسلامی در واکنش به گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره‌ی اوضاع زنان در افغانستان، می‌گوید که کشورهای غربی تبلیغات گسترده را در برابر حکومت سرپرست آغاز کرده‌اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که مخالفت‌های جهان در برابر فرمان‌های امارت اسلامی برخاسته از مشکل آنان با دین اسلام است؛ چون فرمان‌های امارت اسلامی برای بانوان از احکام شرعی سرچشمه گرفته است.

آقای مجاهد می‌افزاید که محتوای این گزارش با واقعیت‌های کنونی در افغانستان همخوانی ندارد.

ذبیح الله مجاهد گفت: «گزارش همه علیه افغانستان پروپاگند است. دوم قوانین که در این‌جا اعمال شده تو سط فرامین، همه احکام اسلامی و قوانین شرعی است. مشکل ریچارد بنت و امثالش و همچو نهادها که در غرب پروپاگند می‌کنند، مشکل شان با دین اسلامی و قوانین اسلامی است.»

از سویی‌هم، ریچارد بنت گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان بار دیگر در یک نشست خبری از سیاست‌های تبعیض‌آمیز مقام‌های کنونی افغانستان در برابر زنان انتقاد کرده است.

آقای بنت به خبرنگاران گفته است: «ما به طور خاص‌تری موضوع تبعیض جنسیتی زنان و دختران افغان را در این گزارش بیان کرده‌ایم و همچنان به نیاز به تحقیق بیش‌تر درباره تبعیض جنسیتی در افغانستان اشاره کرده‌ایم که در حال حاضر جرم بین‌المللی نیست؛ اما ممکن است به یک جرم بین‌المللی تبدیل شود.»

دوروتی استرادا تانک، رییس گروه کاری ملل متحد در مورد تبعیض علیه زنان، گفته است: «ما می‌دانیم که این یک اصل مرکزی در حکومت طالبان است که چه گونه زنان و دختران را از اشتراک در زندگی عمومی حذف کنند و لازم است که صدای زنان و دختران افغان را بشنویم و آنان را برای دریافت هر نوع راه حل سهیم بسازیم.»

گزارشگر ویژه شورای حقوق سازمان ملل برای افغانستان افزوده که رعایت ارزش‌های حقوق بشری فراگیر و پذیرش تنوع قومی و زبانی، افغانستان را به صلح پایدار خواهد رساند.

اما آگاهان سیاسی بر این باوراند که تاکید بر حقوق بشر در افغانستان نباید به پخش گزارش‌ها‌ خلاصه شود.

ویس ناصری، آگاه مسایل سیاسی گفت: «برخورد آقای بنت باید واقعا کارشناسانه و واقعا به شکل بسیار عملی باشد یعنی تغییر اوضاع.»

احمد خان اندر، یکی دیگر از آگاهان مسایل سیاسی گفت: «امارت اسلامی افغانستان در مورد فرامینی که بخاطر تعلیم، کار و تحصیل خانم‌های افغان صادر گردیده است، دوباره تجدیدنظر نماید تا خانم‌های افغان از حقوقی که در دین مقدس اسلام برای شان داده شده، مستفید گردند.»

ریچارد بنت روز گذشته (دوشنبه) گزارش‌اش را در پنجاه‌وسومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل که ده‌ها نماینده از کشورها و نهادهای گوناگون جهانی حضور داشت، ارایه کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x