معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته است که حضور گروههای هراسافگن، فراگیر نبودن حکومت و نقض حقوق بانوان سه علت به رسمیت شناخته نشدن حکومت سرپرست در افغانستان است.
ودانت پتل با اشاره به سخنان توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان، به خبرنگاران گفته است که برخی از مسایل سبب دشوار شدن زندگی شهروندان افغانستان شده است که باید برای از میان برداشتن آن، توجه شود.
ودانت پتل گفت: «آنچه نماینده ویژه، وست به آن اشاره میکرد، این بود که همچنان بعضی از مسایل در افغانستان وجود دارند که باعث میشود زندگی را برای مردم افغانستان چالش برانگیز و دشوار کند که باید پیش از هر تعامل بینالمللی با طالبان و یا به رسمیت شناختن، مورد توجه قرار گیرد.»
همزمان با این، سفارت آلمان در افغانستان نیز از نقض حقوق بانوان و ایجاد نشدن حکومت فراگیر در کشور انتقاد کرده است.
سفارت آلمان در کابل گفته است: «جامعه بینالمللی در موقفاش نسبت به مقامهای حاکم متحد است. هیچ شناسایی نیست؛ مگر اینکه مقامهای حاکم در مورد حقوق زنان، دولت فراگیر، دسترسی بدون مانع به کمکهای بشردوستانه و سایر موضوعات اقدام کند.»
نجیبالرحمن شمال، آگاه سیاسی، میگوید: «یکی از شرایط به رسمیت شناخته شدن حکومت سرپرست افغانستان هم رعایت حقوق بشر و پرداختن به حقوق زنان و زمینه سازی همه فعالیتها برای زنان است.»
سهیل شاهین رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر میگوید که امارت اسلامی خواهان به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه جهانی است.
سهیل شاهین به طلوعنیوز گفت: «متاسفانه بعضی کشورها از یک سو تحریمها بر افغانستان را به عنوان یک وسیله فشار استفاده میکنند که ملت از آن رنج میبرند و از طرف دیگر ندای حقوق بشر سر میدهند که با یک دیگر در تضاد است.»
پیش از این، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان با اشاره به نشست دوحه، گفته است که کشورها راهحل چالشهای کنونی در افغانستان را در گفتوگوی سیاسی میان افغانها، عنوان کردهاند.