پاکستان: کمکها به طالبان و جذب نیروی آنها در حال افزایش است!

نگرانی ها در پاکستان از شدت درگیری ها در افغانستان افزایش یافته است، به طوری که برخی از سیاستمداران و سازمان های جامعه مدنی بیم آن را دارند که شبه نظامیان محلی پاکستان وادار به پیوستن به طالبان افغانستان شوند!

تحلیلگران هشدار می دهند که افغانستان در معرض خطر افزایش خشونت است مانند خشونت دهه ۱۹۹۰ که طالبان به قدرت رسیدند و هزاران پاکستانی برای جنگ با اتحاد شمال به طالبان افغانستان پیوستند!

اخیرا ویدئوهایی در رسانه های اجتماعی پاکستان ظاهر شده است که نشان می دهد مولوی‌ها خواستار حمایت از طالبان افغانستان شده و درخواست کمک مالی می کنند!

یک سناتور سابق و رهبر حزب ملی گرای پختونخوا در ایالت بلوچستان در غرب پاکستان که نخواست نامش فاش شود ادعا می کند که طالبان در حال جذب نیرو برای جنگ با دولت افغانستان هستند!

او به دویچه وله گفت: “به بلوچستان بیایید و من روستاها و مناطقی را به شما نشان خواهم داد که در آنها مولوی‌ها علنا در مراسم تشییع جنازه پاکستانی هایی که در افغانستان هنگام جنگ برای طالبان کشته شدند شرکت می کنند!”

محمد سرفراز خان رئیس سابق مرکز مطالعات منطقه ای دانشگاه پیشاور به دویچه وله گفت که روحانیون از وزیرستان شمالی و جنوبی تا خرم و خیبر در پاکستان، مردم را برای پیوستن به طالبان  ترغیب می کنند و مقامات دولتی چشم خود را بر آنها بسته اند!

او افزود، آنها آشكارا در حال جمع آوری كمكها هستند و عقب نشینی نیروهای خارجی تاثیر شدیدی در ولایات شمال غربی و غربی پاکستان خواهد داشت، مناطقی که ده ها هزار طرفدار طالبان افغانستان در آن زندگی می کنند!

در مقابل، رحیم الله یوسف زی تحلیلگر سیاسی گفت كه بعید است كه پاكستانی ها به نیروهای طالبان افغانستان ملحق شوند، دست كم نه به تعداد زیادی كه در جریان جنگ شوروی در افغانستان بین سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۸۹ انجام شد!

یوسف زی به دویچه وله گفت: “اکنون وضعیت بسیار متفاوت است زیرا دولت مراقب است و اجازه نمی دهد که مردم به افغانستان بروند و برای طالبان بجنگند!”

او با بیان اینکه برخی دانشجویان افغان که در حوزه های علمیه پاکستان تحصیل می کنند ممکن است از طالبان حمایت کرده و به افغانستان بروند گفت: “با این حال در مناطق دور افتاده نزدیک مرز افغانستان ممکن است مردم هنوز برای جنگ و جمع آوری کمک های مالی به آنجا بروند!”

گفتنی است که طی سال های گذشته،  اسلام آباد و برخی از احزاب مذهبی پاکستان  به حمایت از طالبان افغانستان متهم شده اند!
دویچه وله
۲۰۲۱/۲۸/۵

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x