پروسه تصفیه صفوف طالبان از افراد “نامطلوب” به سرعت جریان دارد

حکومت طالبان بار دیگر اعلام کرده که صفوف جنگجویان خود را پاکسازی کرده و گفته که کمیسیون تعیین شده توسط وزارت‌های دفاع، داخله و ریاست استخبارات، تصفیه‌ صفوف طالبان را به سرعت پیش می‌برد.

یک منبع طالبان که از افشای نامش خودداری کرده، دیروز(شنبه ۱۵ عقرب) به رادیو آزادی گفت که اعضای این کمیسیون برای تسریع این پروسه به ولایات افغانستان هم سفر کرده اند.

طالبان در ماه اکتوبر کمیسیون تصفیۀ نظامی را ایجاد کردند تا به گفته آنها افراد”نامطلوب” را از صفوف‌شان حذف کند.

بلال کریمی یک عضو تیم مطبوعاتی طالبان به رسانه‌ها گفته که این کمیسیون تا کنون ۲۰۰ تن را از صفوف طالبان اخراج کرده و بررسی این افراد ادامه دارد.

مقامات طالبان می‌گویند، هدف اینست تا کسانی‌که اصول طالبان را زیر پا کرده، فساد و سایر جنایات را انجام می‌دهند، شناسایی شده و از صفوف این گروه حذف شوند.

دولت وزیری، جنرال متقاعد اردوی سابق افغانستان معتقد است که پاکسازی صفوف طالبان احتمال دارد زمان‌گیر باشد، چون پاکسازی آن کار ساده نیست: “اگر هدف طالبان از کسانی باشد که در صفوف آنها بوده، یکجا کار و مبارزه کرده اند، فکر می‌کنم برای طالبان کار چندان دشوار نخواهد بود، زیرا آنها اعضای خود را می‌شناسند و به آسانی می‌توانند آنها را از صفوف خود خارج کنند. اما اگر هدف آنها از همۀ دولت باشد، در جامعه افراد مختلف وجود دارد و طالبان نخواهند توانست صد در صد آنها را از دولت خارج کنند.”

به گفتۀ آقای وزیری، طالبان می‌توانند افراد را با دقت انتخاب کرده، به افراد شناخته شده و دخیل در فساد و خلاف ورزی‌ها موقع ندهند. این کار به گفتۀ او تا حدی ممکن، اما صددرصد امکان پذیر نیست.

لطف‌الله حکیمی، رئیس کمیسیون پاکسازی نظامی طالبان به تاریخ ۱۰ اکتوبر گفت که در صفوف آنها جا برای افرادی نیست که به خانه‌های مردم خودسرانه یورش برده، خواستار پول و اسلحه شده و باج‌گیری می‌کنند.

آقای حکیمی، جمعه گذشته در کندز به نظرات برخی‌ها که می‌گویند کسانی که از صفوف طالبان رانده می‌شوند، ممکن است به شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش بپیوندند، نیز اشاره کرده است.

طالبان تا هنوز یونیفورم مشخص ندارند و برای افراد ملکی دشوار است که طالبان را از سایر جنگجویان تفکیک کنند.

با آنکه رهبران کمیسیون پاکسازی نظامی طالبان یورش‌های شبانه را ممنوع اعلام کرده اند و اجازه بازرسی خانه‌ها را در حضور ساکنان محلی و علمای دینی داده اند، اما گزارش‌هایی از ورود جنگجویان طالبان به خانه‌های مردم، بیرون کردن مردم و یا شکنجه آنها، از ولایات مختلف افغانستان داده شده است.

سخنگویان طالبان به رادیو آزادی در مورد آخرین اطلاعات در مورد پروسۀ پاکسازی طالبان پاسخ ندادند. اما شماری از طالبان ابراز اطمینان کرده اند که این تصفیه در امر جلوگیری از سوء استفاده از نام طالبان، کمک خواهد کرد.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۷/۱۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x