چرا، کی و چگونه آمریکا باید با طالبان تعامل داشته باشد

رونالد نیومن، سفیر سابق ایالات متحده آمریکا در افغانستان، در مطلب تحلیلی که روز پنجشنبه در روزنامه هیل منتشر شد، راهکارها و رویکردهای دولت آمریکا در قبال طالبان را آسیب‌شناسی کرد.

او در این مقاله می‌نویسد اهدافی که آمریکا در قبال افغانستان دارد، معقول است اما رویکرد مبتنی بر تحریم شدید و محدودیت تماس با طالبان پاسخگوی اهداف و خواسته‌های آمریکا نخواهد بود و طالبان نیز با این طرز برخورد آمریکا، در عملکرد خود تغییری نخواهند داد.

یکی از چالش‌هایی که نیومن در این نوشته به عنوان نقطه ضعف رویکرد آمریکا مطرح می‌کند، سردرگمی طالبان درباره اهدافی است که آمریکا در افغانستان جست‌وجو می‌کند.

به نوشته او، طالبان از سیاست آمریکا در قبال این گروه هیچ اطلاعی ندارند. افغان‌هایی که با رهبران ارشد طالبان صحبت کرده‌اند، سؤالاتی درباره اهداف ایالات متحده گزارش می‌کنند. آیا آمریکا خواهان روابط بهتر است یا سرنگونی رژیم؟ پاسخ به این سوال مستلزم درک سیاست داخلی ایالات متحده است که طالبان آن را ندارند.  نه مقامات دولت ایالات متحده و نه اکثر تحلیلگران آگاه که با آنها صحبت کرده ام، احتمال جایگزینی مسلحانه طالبان را نمی دانند.  سرنگونی طالبان، هدف نیست. اما دیپلمات های آمریکایی نمی توانند به مشروعیت دهی را به عنوان یک هدف نهایی متعهد شوند، زیرا در سیاست داخلی آمریکا، این امر، طوفانی از انتقادات سیاسی را به راه می اندازد.

به باور نیومن، مشکل دیگر این است که طالبان زبان سیاستمداران آمریکایی را نمی‌دانند. وقتی آمریکا می‌گوید تا زمانی که طالبان رویکرد خود در قبال زنان را تغییر ندهند، هرگز به رسمیت شناخته نمی‌شوند، طالبان نمی‌دانند که منظور از رویکرد در قبال زنان چیست.

مسلما طالبان حاضر نیستند تمام حقوق و امتیازهایی را که در دوره جمهوریت در قانون به زنان داده شده بود، به آنان برگردانند؛ حتی اگر به قیمت به رسمیت شناخته نشدنشان تمام شود.

آنچه سفیر سابق آمریکا به عنوان جایگزین رویکرد فعلی مطرح می‌کند، مطالبات جزء به جزء، شفاف و واضح است.

نیومن معتقد است محدود کردن اهداف آمریکا در افغانستان شاید بتواند میان طالبان و آمریکا اعتمادی ایجاد کند. آنچه نیومن پیشنهاد می‌کند، این است که کمک‌ها محدود و هدف‌مند باشند؛ یعنی هر کمکی یک مسئله را پوشش بدهد و بر توزیع کمک‌ها و اثرگذاری آن‌ها و همچنین تعهد طالبان در این رابطه نظارت دقیقی صورت بگیرد.

به باور او، اگر در تعامل میان اهداف آمریکا و رویکردهای طالبان، شخص یا جریان ثالثی که قابل اعتماد باشد، وجود داشته باشد، می‌تواند اثرگذاری اهداف و خواسته‌های آمریکا و تعهد طالبان را بیشتر کند.

با این حال همین رویکرد در قبال طالبان به صورت قطعی قابل تحقق نیست و برای اعمال سیاست‌های آمریکا در قبال افغانستان باید به دنبال تاکتیک‌های بهتر بود.

(هیل / ۶ آپریل ۲۰۲۳)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x