چرا ایالات متحده نیاز دارد در افغانستان بماند!”

متاسفانه دو گزینه بسیار بد روی میز است: عقب نشینی همه نیروهای بین المللی تا اول ماه می طبق  توافق دوحه، یا تمدید مداخله به رهبری ایالات متحده كه تقریبا ۲۰ سال پیش آغاز شده است!

ترجیح با ماندن است، زیرا سربازان بین المللی در این جنگ پیروز نخواهند شد و صلح نیز به همراه نخواهند آورد!

طالبان تشنه قدرت و به رسمیت شناخته شدن، خواستار پایان اشغال خارجی ها و حذف همه تحریم ها علیه خود هستند. اینها تنها دو اهرمی است که غرب در اختیار دارد تا این گروه افراطی را تحت فشار قرار دهد تا با آتش بس و پیشبرد مذاکرات موافقت کنند!

حقیقت تلخ این است که عقب نشینی نیروها و تحریم ها نوعی دارو نیستند که یک شبه جواب دهند! در ماه های آینده نیز مردم افغانستان در نتیجه جنگ جان خود را از دست خواهند داد!

ترامپ اولین کسی نبود که فقط براساس ملاحظات سیاسی داخلی در مورد سرنوشت افغانستان تصمیم گرفت. و به همین دلیل است که اکنون  پس از ۲۰ سال جنگ برای ائتلاف ایالات متحده و پس از چهار دهه جنگ مداوم برای مردم افغانستان، گزینه های بهتری روی میز نیست!

متحدان آمریكا از جمله آلمان از دولت جو بایدن پیروی خواهند كرد. اگر آمریکا برود، همه نیروهای ائتلاف می روند. اگر آمریکایی ها بمانند متحدان ناتو نیز می مانند. آلمان در حال حاضر حدود ۱۱۰۰ سرباز مستقر در افغانستان دارد!

کسانی که ۲۰ سال پیش به شیوه ای نسنجیده به افغانستان حمله کردند، نباید به همان اندازه بی پروا خروج کنند و به دموکراسی جوان و هرچند ناقص افغانستان ضربه بزنند!

افغانستان به حداکثر فشار بر طالبان نیاز دارد. این کشور به حداکثر مشارکت سیاسی و دیپلماتیک همه کشورهای بزرگ منطقه ای و دو قدرت جهانی دیگر یعنی روسیه و چین نیز نیاز دارد. این کار طاقت فرسا و خطرناک خواهد بود!

(دویچه وله)
۲۰۲۱/۲۸/۲

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x