چرا منتقدان رسانه ای، اکانت های خود را بر روی طالبان بسته اند؟

از پانزدهم آگست سال جاری، بسیاری از کاربران تأثیرگذار افغانستانی در شبکه های اجتماعی در کابل حضور داشتند که به شدت از سیاست های طالبان انتقاد می کردند.

اما از ۱۵ آگست، بسیاری از این گونه اکانت های فیس بوک و توییتر سکوت کرده اند.

بسیاری از کاربران رسانه های اجتماعی افغانستان عکس ها، موقعیت ها و پیام های گذشته خود را حذف می کنند و بسیاری از آنها از ترس اینکه مورد هدف طالبان قرار بگیرند شبکه های اجتماعی را ترک کرده اند.

اگرچه طالبان عفو عمومی را برای همه افغانانی که تا پیش از ان علیه طالبان جنگیده اند یا در دولت قبلی خدمت کرده اند اعلام کرده است، اما بیشتر افغانانی که از کشور خارج می شوند می گویند که طالبان همان طالبان قدیمی است!

از زمانی که طالبان کنترل شهر کابل را در دست گرفته اند، گزارش هایی از مناطق مختلف افغانستان منتشر شده است که نشان می دهد غیرنظامیان توسط آنها کشته شده اند.

مولوی محمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان، هفته گذشته در پیامی صوتی اشاره کرده بود که برخی از آنها از زمان روی کار آمدن در اقداماتی تلافی جویانه کشته شده اند.

اگرچه آقای یعقوب به هیچ مورد خاصی اشاره نکرد، اما به حامیان خود گفت که چنین حوادثی نباید تکرار شود.

علاوه بر این، فیس بوک ویژگی های جدیدی را برای کاربران خود در افغانستان راه اندازی کرده است که به کاربران فیس بوک در افغانستان اجازه می دهد پروفایل خود را مسدود کنند.

فیس بوک می گوید که این اقدام را با توجه به وضعیت کنونی در افغانستان انجام داده است.

بی بی سی با دو کاربر شبکه های اجتماعی در افغانستان صحبت کرده است که هزاران فالوور دارند و به شدت با طالبان مخالف هستند. اما اکنون آنها هیچ حسابی ندارند.

شخصی به نام فدا یکی از فعالان رسانه های اجتماعی افغان در کابل تا ۸ آگست در رسانه های اجتماعی فعال بود.

او از مخالفان سرسخت طالبان بود و همیشه علیه آنها پست گذاری می کرد، اما از زمان روی کار آمدن طالبان، فدا نه تنها اکانت خود را بسته است، بلکه می گوید حتی دیگر شبکه های اجتماعی را نیز دنبال نمی کند.

نام فدا نیز در لیست کشورهای خارجی از جمله هزاران افغانستانی که به زودی کشور خود را ترک کرده و به کشور دیگری پناهنده می شوند، درج شده است.

او به بی بی سی گفت که به اقوام قریه گفته است که نام فدا را از لیست دوستان خود پاک کنند که با وجود اعلان عفو عمومی، بخشیده نخواهد شد.

او می گوید طالبان به چند نفر از بستگان من در قریه گفته اند که نام من در لیست افرادی است که اگر آنها را در جایی ببینم مستقیم به سر من فیر خواهند کرد.
بی بی سی پشتو
۲۰۲۱/۲۸/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x