چند نکته درباره حاشیه افتتاح کنفرانس وحدت اسلامی در تهران

پخش قسمت‌هایی از مراسم افتتاحیه سی‌وسومین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران بلافاصله با حواشی رسانه‌ای همراه شد؛ آنچه در فضای مجازی عنوان شد، این بود: «توهین نماینده طالبان به سرود ملی جمهوری اسلامی» در حضور مسعود پزشکیان!

بلافاصله نیز موج محکومیت‌ها و اظهارنظرهای تند در محکومیت آنچه رفتار خارج از عرف و غیردیپلماتیک فردی که نماینده امارت اسلامی افغانستان، معرفی شده بود، همه‌گیر شد؛ هم سیاسیون داخل کشور و هم افرادی که سال‌هاست جلای وطن‌کرده و پشت به انقلاب اسلامی، مواضع خصمانه علیه ملت و نظام اسلامی دارند.

یک روز پس از این ماجرا و درحالی‌که از ساعاتی قبل و با انتشار ویدئوی عذرخواهی فرد مذکور تا حدودی از فضای هیجانی این رویداد گذر کرده‌ایم، چند نکته برای تبیین آنچه در سالن کنفرانس سران، اتفاق افتاد، ضروری است:

در قبح ماجرا و محکومیت آنچه رخ داده است، هیچ اختلافی وجود ندارد.

در مراسم روز گذشته، فضل محمد حقانی، سفیر حکومت طالبان در تهران، حضور داشت و دقیقاً در ردیف پشتی، هنگام پخش سرود، قیام و ادای احترام کرده بود!

فردی که هنگام پخش سرود جمهوری اسلامی قیام نکرده بود، یکی از مدعوین نشست بوده، نه یک دیپلمات حکومت سرپرست افغانستان.

هیچ مقام طالب و حتی مدعو نشست، اظهار نظری در مورد اینکه به خاطر وجود موسیقی قیام نکرده، نداشته است؛ متأسفانه اظهارنظر عجولانه جناب آقای کاظمی قمی و ذهن‌خوانی دلیل این اقدام و سپس انتشار پاسخ به این ذهن‌خوانی، باعث ایجاد ذهنیت منفی دیگری در اذهان عمومی شد. بهتر بود آقای قمی ابتدا از اصل ماجرا مطمئن می‌شد و با توجه به جایگاه حقوقی که دارد، بعد اظهار نظر می‌کرد تا گره دیگری بر ماجرا نمی‌افزود.

سفیر طالبان صبح امروز با حضور در وزارت خارجه توضیح داده است که آنچه در سالن کنفرانس سران اتفاق افتاده، دیدگاه شخصی میهمان مذکور بوده و به هیچ عنوان دیدگاه امارت اسلامی افغانستان نیست.

تقاضای اخراج فرد مذکور از کشور نیز با توجه به اینکه وی، دیپلمات نیست و تنها یک مدعو است، نیز طبیعتاً موضوعیت ندارد.

نکته مهم اینجاست که با روشن شدن ابعاد این قضیه از جمله عمدی نبودن این اقدام و مهم‌تر شخصی بودن آن و ارتباط نداشتن با حاکمیت افغانستان، چنان که سفیر طالبان در تهران بر آن تأکید دارد، پایان سوءاستفاده رسانه‌ای از این ماجرا برای تنش‌آفرینی بین دو پایتخت، همین الان باید کلید بخورد.

منبع: خبرگزاری فارس

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x