چند نکته درباره حاشیه افتتاح کنفرانس وحدت اسلامی در تهران

پخش قسمت‌هایی از مراسم افتتاحیه سی‌وسومین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران بلافاصله با حواشی رسانه‌ای همراه شد؛ آنچه در فضای مجازی عنوان شد، این بود: «توهین نماینده طالبان به سرود ملی جمهوری اسلامی» در حضور مسعود پزشکیان!

بلافاصله نیز موج محکومیت‌ها و اظهارنظرهای تند در محکومیت آنچه رفتار خارج از عرف و غیردیپلماتیک فردی که نماینده امارت اسلامی افغانستان، معرفی شده بود، همه‌گیر شد؛ هم سیاسیون داخل کشور و هم افرادی که سال‌هاست جلای وطن‌کرده و پشت به انقلاب اسلامی، مواضع خصمانه علیه ملت و نظام اسلامی دارند.

یک روز پس از این ماجرا و درحالی‌که از ساعاتی قبل و با انتشار ویدئوی عذرخواهی فرد مذکور تا حدودی از فضای هیجانی این رویداد گذر کرده‌ایم، چند نکته برای تبیین آنچه در سالن کنفرانس سران، اتفاق افتاد، ضروری است:

در قبح ماجرا و محکومیت آنچه رخ داده است، هیچ اختلافی وجود ندارد.

در مراسم روز گذشته، فضل محمد حقانی، سفیر حکومت طالبان در تهران، حضور داشت و دقیقاً در ردیف پشتی، هنگام پخش سرود، قیام و ادای احترام کرده بود!

فردی که هنگام پخش سرود جمهوری اسلامی قیام نکرده بود، یکی از مدعوین نشست بوده، نه یک دیپلمات حکومت سرپرست افغانستان.

هیچ مقام طالب و حتی مدعو نشست، اظهار نظری در مورد اینکه به خاطر وجود موسیقی قیام نکرده، نداشته است؛ متأسفانه اظهارنظر عجولانه جناب آقای کاظمی قمی و ذهن‌خوانی دلیل این اقدام و سپس انتشار پاسخ به این ذهن‌خوانی، باعث ایجاد ذهنیت منفی دیگری در اذهان عمومی شد. بهتر بود آقای قمی ابتدا از اصل ماجرا مطمئن می‌شد و با توجه به جایگاه حقوقی که دارد، بعد اظهار نظر می‌کرد تا گره دیگری بر ماجرا نمی‌افزود.

سفیر طالبان صبح امروز با حضور در وزارت خارجه توضیح داده است که آنچه در سالن کنفرانس سران اتفاق افتاده، دیدگاه شخصی میهمان مذکور بوده و به هیچ عنوان دیدگاه امارت اسلامی افغانستان نیست.

تقاضای اخراج فرد مذکور از کشور نیز با توجه به اینکه وی، دیپلمات نیست و تنها یک مدعو است، نیز طبیعتاً موضوعیت ندارد.

نکته مهم اینجاست که با روشن شدن ابعاد این قضیه از جمله عمدی نبودن این اقدام و مهم‌تر شخصی بودن آن و ارتباط نداشتن با حاکمیت افغانستان، چنان که سفیر طالبان در تهران بر آن تأکید دارد، پایان سوءاستفاده رسانه‌ای از این ماجرا برای تنش‌آفرینی بین دو پایتخت، همین الان باید کلید بخورد.

منبع: خبرگزاری فارس

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x