هرچند دولت سرپرست کنونی افغانستان از سوی هیچ کشوری رسما به رسمیت شناخته نشده است، اما برخی از کارشناسان سیاسی می گویند که روابط غیررسمی کابل با جهان و منطقه به خوبی پیش می رود. آنها می گویند، از تصمیم اخیر واشنگتن در رابطه با کابل معلوم می شود که جهان به تعامل با دولت افغانستان نزدیک شده است.
به گفته آنها، جهان منتظر هستند که امریکا و روسیه تعامل خود را با افغانستان رسمی کنند و اگر رسمی شود، همه جهان دولت افغانستان را به رسمیت می شناسند. عزیز معارج کارشناس مسائل سیاسی می گوید:« بسیاری از کشورها به امریکا میبینند، اگر امریکا حکومت افغانستان را به رسمیت بشناسد قطعا دیگر کشور ها نیز آن را به رسمیت می شناسد، همانطور که قبل از شروع مذاکرات صلح امریکا با طالبان، بقیه جهان از آن حمایت کردند. تمام کشور ها به امریکا و روسیه میبینند، اگر آنها اقدام کنند، کشورهای حامی آنها هم افغانستان را به رسمیت می شناسند و ظاهراً معاملات و تعاملات با جهان خوب پیش می رود.»
برخی دیگر تصمیم نرم اخیر امریکا در قبال کابل را یک بازی سیاسی میدانند، و از مقامات افغانستان میخواهند که این بازی را به فرصت تبدیل کرده و به نفع افغانستان استفاده کنند. آنها می گویند که تعامل کنونی جهان با افغانستان که غیررسمی است، به رسمیت شناختن خاموشانه نامیده می شود و به گفته آنها، اکنون دولت افغانستان باید به همه بهانه ها و نگرانی های جهان که برای به رسمیت شناختن منحیث شرط ارائه کرده اند، جواب دهد.
به گفته آنها، حمایت از حقوق بشر، حق زنان برای کار و تحصیل و همچنین قطع روابط با گروه های تروریستی بین المللی شرایطی است که جهان بالای آن تاکید دارند. اسماعیل غرنی کارشناس مسائل سیاسی می گوید:« این هم بازی است، منطقه و جهان از ما منحیث مواد سوخت استفاده می کنند و ما هنوز هم آنرا به فال نیک میگیریم.»
علاوه بر دفاتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد (یوناما)، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اروپا، ۱۳ کشور دیگر نیز سفارت های خود را در کابل باز کرده اند و فعالیت می کنند، و جاپان به تازگی دیپلومات های خود را به کابل فرستاده و سفارت خود را فعال کرده است.