کارشناسان نظامی: راهبرد بایدن در برابر داعش خراسان «افتضاح و نادرست» است

هم‌زمان با افزایش تهدید‌های داعش خراسان مستقر در افغانستان که در ماه‌های اخیر حملات مرگباری در روسیه، ایران، پاکستان و افغانستان سازماندهی و اجرا کرده است، برخی کارشناسان نظامی در ایالات متحده آمریکا با انتقاد از راهبرد دولت بایدن در مقابله با داعش خراسان می‌گویند «چیزی به نام کنترل از راه دور وجود ندارد» و برنامه دولت بایدن در این مورد «افتضاح و نادرست» است.

دنیل ان هافمن، افسر بازنشسته سرویس مخفی سیا، روز جمعه ۲۶ آپریل، در گفت‌وگو با واشینگتن تایمز گفت: «تروریست‌ها در افغانستان از همان فضای باز و آزادی عملی که قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ داشتند، لذت می‌برند.»

این افسر بازنشسته سیا افزود: «ما توانایی کشتن آن‌ها را نداریم، چه برسد به اینکه جای آن‌ها را پیدا کنیم و تشخیص دهیم.»

با این حال، کارشناسان نظامی و مقام‌های پیشین ارتش آمریکا در ماه‌های اخیر از قدرت گرفتن داعش خراسان و افزایش قابلیت‌های این گروه برای راه‌اندازی حملات مرگبار مشابه آنچه اوایل آوریل در سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو رخ داد، ابراز نگرانی کردند.

دنیل ان هافمن در مورد برنامه دولت بایدن برای کنترل از راه دور تهدیدهای امنیتی از منشا افغانستان گفت: «چیزی به نام بر فراز افق وجود ندارد. شما نمی‌توانید آن [تهدید] را ببینید. این یک راه افتضاح و بسیار نادرست برای توصیف راهبرد ما است. حمله مسکو باید زنگ خطری برای اروپا و ایالات متحده باشد که آن‌ها به دنبال ما هستند.»

این افسر بازنشسته سیا معتقد است که آمریکا دیگر توان اجرای حمله‌ برای مهار داعش را ندارد. به باور هافمن، ارتش ایالات متحده بخش زیادی از توانایی‌‌اش در زمینه مبارزه با تروریسم در افغانستان را از دست داده، چون آنجا حضور ندارد و کنترل و مهار تهدیدها از راه دور نیز ناممکن است.

واشینگتن تایمز در مورد تعهد طالبان به مبارزه با داعش خراسان، نوشت: «رژیم طالبان در کابل متعهد شد که با گروه داعش خراسان مبارزه کند، اما تاکنون نتوانسته است این شبکه تروریستی را از مناطق دورافتاده‌ای که آنجا فعالیت می‌کند، بیرون کند.»

مقام‌های روسیه نیز پس از حمله مرگبار داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو درباره افزایش خطر این گروه هشدار دادند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، جمعه گذشته در نشست کشورهای عضو سازمان شانگهای در شهر آستانه، گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان را منشا تهدید برای کشورهای آسیای میانه دانست.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x