کارشناسان نظامی: راهبرد بایدن در برابر داعش خراسان «افتضاح و نادرست» است

هم‌زمان با افزایش تهدید‌های داعش خراسان مستقر در افغانستان که در ماه‌های اخیر حملات مرگباری در روسیه، ایران، پاکستان و افغانستان سازماندهی و اجرا کرده است، برخی کارشناسان نظامی در ایالات متحده آمریکا با انتقاد از راهبرد دولت بایدن در مقابله با داعش خراسان می‌گویند «چیزی به نام کنترل از راه دور وجود ندارد» و برنامه دولت بایدن در این مورد «افتضاح و نادرست» است.

دنیل ان هافمن، افسر بازنشسته سرویس مخفی سیا، روز جمعه ۲۶ آپریل، در گفت‌وگو با واشینگتن تایمز گفت: «تروریست‌ها در افغانستان از همان فضای باز و آزادی عملی که قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ داشتند، لذت می‌برند.»

این افسر بازنشسته سیا افزود: «ما توانایی کشتن آن‌ها را نداریم، چه برسد به اینکه جای آن‌ها را پیدا کنیم و تشخیص دهیم.»

با این حال، کارشناسان نظامی و مقام‌های پیشین ارتش آمریکا در ماه‌های اخیر از قدرت گرفتن داعش خراسان و افزایش قابلیت‌های این گروه برای راه‌اندازی حملات مرگبار مشابه آنچه اوایل آوریل در سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو رخ داد، ابراز نگرانی کردند.

دنیل ان هافمن در مورد برنامه دولت بایدن برای کنترل از راه دور تهدیدهای امنیتی از منشا افغانستان گفت: «چیزی به نام بر فراز افق وجود ندارد. شما نمی‌توانید آن [تهدید] را ببینید. این یک راه افتضاح و بسیار نادرست برای توصیف راهبرد ما است. حمله مسکو باید زنگ خطری برای اروپا و ایالات متحده باشد که آن‌ها به دنبال ما هستند.»

این افسر بازنشسته سیا معتقد است که آمریکا دیگر توان اجرای حمله‌ برای مهار داعش را ندارد. به باور هافمن، ارتش ایالات متحده بخش زیادی از توانایی‌‌اش در زمینه مبارزه با تروریسم در افغانستان را از دست داده، چون آنجا حضور ندارد و کنترل و مهار تهدیدها از راه دور نیز ناممکن است.

واشینگتن تایمز در مورد تعهد طالبان به مبارزه با داعش خراسان، نوشت: «رژیم طالبان در کابل متعهد شد که با گروه داعش خراسان مبارزه کند، اما تاکنون نتوانسته است این شبکه تروریستی را از مناطق دورافتاده‌ای که آنجا فعالیت می‌کند، بیرون کند.»

مقام‌های روسیه نیز پس از حمله مرگبار داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو درباره افزایش خطر این گروه هشدار دادند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، جمعه گذشته در نشست کشورهای عضو سازمان شانگهای در شهر آستانه، گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان را منشا تهدید برای کشورهای آسیای میانه دانست.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x