کارشناسان: کشورهای عضو شانگهای باید پاکستان را تشویق کنند تا از سیاست های نادرست خود دست بردارد

نشست سازمان همکاری شانگهای در حالی در اسلام آباد پایتخت این کشور برگزار می‌شود که پاکستان هم اکنون با بی ثباتی شدید امنیتی، سیاسی و اقتصادی مواجه است.

کارشناسان سیاسی می‌گویند، وضعیت خراب  کنونی پاکستان تأثیر منفی بر منطقه و همسایه ها  داشته است.

به باور آنان، دلیل اصلی وضعیت کنونی پاکستان، سیاست ها و پالیسی های غلط ادارات نظامی این کشور است.

به گفته کارشناسان، چنین کشوری که با ناامنی شدید، بی ثباتی سیاسی و بحران اقتصادی مواجه است، برگزاری نشست بزرگی مانند شانگهای، پذیرش ریسک از سوی کشورهای عضو سازمان مذکور است.

آنها از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای می‌خواهند که از این فرصت استفاده کنند و از مقامات پاکستانی بخواهند که از سیاست های اشتباه خود دست بردارند.

نجیب بهادر، استاد پوهنتون می‌گوید:« برگزاری نشست شانگهای در کشور ناامن چون پاکستان اقدامی خطرناک و پر از ریسک است. قبل از اینکه سازمان نشست خود را برگزار کند و به نتیجه برسد، باید اجندای بحث متقاعد کردن پاکستان برای دست کشیدن از سیاست های اشتباه خود که باعث بی ثباتی در منطقه شده است، باشد.»

برخی دیگر بر این باورند، حکومت نظامی پاکستان چندین دهه است که چنین سیاست های را در پیش گرفته است و نتایج آن اکنون نه تنها برای اسلام آباد زیان آور است بلکه منطقه را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

آنها می‌افزایند، نشست سازمان همکاری شانگهای در چنین کشوری مفید نیست و لازم است مقامات پاکستانی یک نظام مردمی ایجاد کنند که سیاست اقتصاد محور داشته باشد و همسایگان آن نیز از آسیب در امان باشند.

حکمت الله حکمت، کارشناس سیاسی می‌گوید:« پاکستان با سیاست های غلط خود نه تنها سرزمین خود را ناامن کرده است، بلکه عامل اصلی بی ثباتی در منطقه نیز حکومت پاکستان است. ممکن است نشست سازمان همکاری شانگهای در پاکستان برگزار شود اما اثرات آن کمتر خواهد بود زیرا پاکستان همچنان در مشکلات داخلی گیر کرده و منطقه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. راه حل مشکلات ایجاد یک حکومت مردمی در پاکستان با سیاست اقتصاد محور است.»

آنچه که اکنون مردم پاکستان و حکومت این کشور با آن مواجه هستند، نتیجه سیاست های است که اردو و سایر ادارات نظامی  پاکستان انتخاب کرده بودند.

هاشم الکوزی، کارشناس سیاسی می‌گوید، تا زمانی که اسلام آباد سیاست خود را در قبال همسایگان خود تغییر ندهد و استراتیژی خود را در زمینه آموزش تروریزم اصلاح نکند، وضعیت پیچیده تر خواهد شد.

الکوزی در این مورد می‌گوید:« این پالیسی اردو پاکستان بود که تروریست ها را در خاک خود آموزش داده و مکان های امنی را به آنها بدهند تا بتوانند از طریق آنها برای بی ثبات کردن سایر کشورها و مردمان استفاده کنند، اما اکنون در بازی خود گیر کرده اند و همچنین مردم، سیاستمداران و احزاب در مقابل آن ایستاده شده اند.»

زندانی شدن عمران خان رهبر حزب تحریک انصاف و نخست وزیر سابق این کشور، بدرفتاری اردو با پشتون ها در آن سوی خط فرضی دیورند و اعتراضات شدید آنان، بحران سیاسی پاکستان را عمیق تر کرده است.

از سوی دیگر، حملات تحریک طالبان پاکستانی و مبارزات مسلحانه آزادی خواهان بلوچ پیش از هر زمان دیگر، وضعیت امنیتی این کشور را به چالش کشیده است.

منبع: شمشاد نیوز

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x