صاحبنظر مسائل سیاسی و بینالمللی روس با اشاره به اینکه سیاست فشار و تهدید آمریکا علیه ایران مدتهاست که با شکست مواجه شده تأکید میکند در سیاستهای آمریکا همیشه یک عنصر نمایشی موجود است که به اصطلاح صحنههای «چاقوکشی» را هم به همراه دارد اما در نهایت مقدار بسیار کمی از آنچه گفته میشود به واقعیت میپیوندد.
پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات اوراسیای دانشگاه روابط بینالملل مسکو وابسته به وزارت امور خارجه دیدگاههای خود را در وب گاه شخصی خودش در خصوص تهدیدات رئیسجمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.
در این یادداشت آمده است: تهدیدات آمریکا علیه ایران بخشی از سیاست آمریکا است که از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به اجرا درآمده و مشخصه آن بیانیههای فراوانی است که اثربخشی آن تردیدهای قابل توجهی را ایجاد کرده است.
در اصل روی سخن ترامپ با مخاطبان داخلی آمریکایی بوده و پیام اصلی آن نیز دوباره قوی کردن این کشور از راه تمرکز حداکثری منابع روی توسعه داخلی است. بیانیههای ترامپ در مورد کاهش حضور نظامی آمریکا در خارج، به عنوان مثال در اروپا، به همین خط سیاست خارجی اعلامشده مربوط بوده و وعدههای وی به رایدهندگان خود برای «برگرداندن پسران آمریکایی به خانه» نیز به همین موضوع بر میگردد.
باید در نظر داشت که بهطور کلی در سیاستهای آمریکا همیشه عناصر یک نمایش یا شوپردازی موجود است که به اصطلاح صحنههای «چاقوکشی» را هم به همراه دارد اما در نهایت مقدار بسیار کمی از آنچه گفته میشود به واقعیت میپیوندد.
ترامپ در نخستین دوره ریاست جمهوری خود مصمم بود دکترین برتری آمریکا در جهان را پیاده کند، ولی بسیاری از آنچه که در آن زمان اعلام کرده بود به نتیجه نرسید و اگر هم میرسید، همیشه آنطور که ترامپ میخواست نبود.