پس از تصرف مجدد قدرت در افغانستان توسط طالبان، مقامات وعده سپردند که تجارت غیرقانونی مواد مخدر در این کشور را ریشه کن خواهند ساخت، اما تاکنون چیزی برای زارعین تغییر نکرده است و همچنان به کشت تریاک ادامه می دهند.
مزرعه شاهدانه در شاهراه اصلی به ولسوالی پنجوایی، در شمال شرقی قندهار قرار دارد، جایی که این محصول سبز عمیق از بویش احساس می شود.
غلامعلی ساکن قندهار و از زارعین کشت گیاه شاهدانه به خبرگزاری فرانسه گفت: “ما بیشتر از هر محصول یا میوه دیگری از آن سود می بریم.”
او گفت: “من همچنین گزینه کاشت محصول خشخاش را داشتم، اما برای محافظت از آن در برابر بیماری ها، به سرمایه گذاری بیشتر و مواد شیمیایی نیاز دارد.”
تحت حکومت سابق تحت حمایت ایالات متحده که توسط طالبان در ماه اگست سرنگون شد، پرورش دهندگان حشیش مجبور بودند برای یک کیلوگرم محصول، ۱۷ دالر یا معادل ۳۰۰۰ روپیه پاکستانی را به عنوان مالیات به مقامات محلی بپردازند.
غلامعلی گفت: باید مالیات را پرداخت می کردیم و اگر این کار را نمی کردیم، می توانستند محصولات ما را از بین ببرند.
خانواده غلامعلی درست قبل از سقوط حکومت قبلی طالبان، کشت حشیش را به جای محصول جواری آغاز کردند و هیچ پشیمانی ندارند.
حدود ۲۰ نفر از بستگان غلامعلی در مزرعه او زندگی می کنند. آنها خیلی ثروتمند نیستند اما فرزندانشان به مکتب می روند و در یک محیط قبیله ای زندگی راحتی دارند.
برای کمک به برداشت، نیروی کار خارجی استخدام کنید.
در ماه آینده، گیاهان برای استخراج روغن از محصول کنف دسته بندی می شوند و پس از آن برای استخراج و فشرده شدن روغن، گرم می شوند. روغن بدست آمده به خمیر حشیش سیاه و سبز تبدیل و فروخته و صادر می شود.
محصول در صورت اماده شدن به قیمت ۶۰ دالر فی کیلوگرام فروخته می شود.
غلامعلی می داند که قاچاقچیان آن را در کشورهای همسایه به قیمت دو برابر می فروشند، اما او همچنان امیدوار است که به ازای هر کیلوگرم ۳۰۰۰ روپیه سود کند.
با وجود همه اینها، طالبان رسما با تجارت مواد مخدر مخالف است.
یوسف وفا، والی قندهار در حکومت جدید، به خبرگزاری فرانسه گفت که دولت در ماه گذشته یک هزار معتاد به مواد مخدر را دستگیر کرده است.
وی در مصاحبه ای گفت: ما در تلاشیم تا خشخاش و شاهدانه را شکست دهیم و مردم را از فروشندگان و قاچاقچیان دور کنیم. به زارعین اجازه کشت آن را نخواهیم داد.
از طرفی غلامعلی با همه این برنامه ریزی ها امیدوار است که روند کشت، ادامه پیدا کند.
روی کار آمدن طالبان حداقل مالیات مضاعف را از بین برده است، زمانی که زارعین مجبور به پرداخت مالیات هم به طالبان و هم به مقامات دولتی پیشین بودند.
غلامعلی گفت: “آنها (طالبان) در آن سوی جاده هستند. اما آنها چیزی از ما نمی خواهند.”
ایندپندنت اردو
۲۰۲۱/۳۰/۱۰