کشیشی که مأموریت در افغانستان را رهبری می کند گفت، مأموریت پاپ در افغانستان با آینده نامشخصی روبرو است زیرا نیروهای نظامی خارجی به رهبری ایالات متحده به تدریج از کشور جنگ زده خارج می شوند.
پدر جوزپه موریتی که در کابل از سال ۲۰۰۲ مشغول انجام وظیفه هست، عنوان داشت که “آنچه نگران کننده است آینده این کشور است. امیدوارم آنچه انجام شده است باقی بماند و هیچ بازگشتی وجود نداشته باشد”
یوکان نیوز، گزارش داد، ترس کشیش ها در حال افزایش است زیرا نیروهای خارجی در ائتلافی به رهبری ناتو و ایالات متحده حضور خود را در سرزمین طالبان و آسیای مرکزی کاهش می دهند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریكا، متعهد به عقب نشینی كامل نیروهای آمریكایی تا ۱۱ سپتمبر، بیستمین سالگرد حملات القاعده به امریکا، در جنگی كه طولانی ترین جنگ تاریخ ایالات متحده بوده است.
پدر مورتی گفت که نگرانی های وی ریشه در افزایش خشونت دارد.
وی به خبرگزاری واتیکان گفت: “در ماه های اخیر، افرادی که در توسعه کشور همکاری کرده اند، زنان تحصیکرده و یا دانشجویان جوان کشته شده اند.”
این مأموریت پاپ در سفارت ایتالیا مستقر است، که بزرگترین کمک کننده به ائتلاف نظامی بین المللی به رهبری ایالات متحده بود.
نیروهای امنیتی ایتالیا و موسسات بشردوستانه آن عمدتاً در کابل و هرات مستقر بودند. فعالیت های آن شامل آموزش، کمک و مشاوره در مناطق غربی کشور بود.
حدود ۹۰۰ سرباز ایتالیایی پس از نزدیک به ۲۰ سال حضور، در تاریخ ۹ جون، افغانستان را ترک کردند. نیروهای ایتالیایی ۵۴ کشته را در این کشور داده اند.
پدر مورتی، مبلغ در این کشور از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ حضور دارد گفت، ایتالیایی ها “از نظر اجتماعی و امنیتی نقش مهمی داشتند” و برای مردم افغانستان احترام قائل بودند زیرا آنها به پیشرفت آموزش کمک می کردند.
یکی از اعضای شورای ولایتی پکتیا نگرانی پدر مورتی را تکرار کرد.
عبدالرحمن قادری ، یک وکیل دادگستری ، گفت که اگرچه بسیاری از مردم از خروج نیروهای نظامی خارجی خوشحال هستند، اما آنها از آینده ابراز نگرانی کرده اند.
“آنچه بیش از همه مورد نگرانی است، خطر یک جنگ داخلی جدید است. ما همچنین از خطر مداخله کشورهای همسایه که ممکن است علاقه مند به تقویت جنگ باشند، می ترسیم.”
پدر برنابیتی، که همچنین در این مأموریت خدمت می کنند، گفت طالبان، امارت اسلامی افغانستان را تأسیس کردند و تا سال ۲۰۰۱ بر آن حکومت کردند، ” انها تمایل دارند تا قانون اساسی جدیدی را تحمیل کنند که پیامدهای آن مشخص نیست.”
پدر اسکلاسه گفت که کمتر از یک هزار مسیحی در افغانستان زندگی می کنند، جایی که مبلغان خواهر و یک سازمان غیر دولتی به نام Pro Bambini di Kabul (برای فرزندان کابل) در حالی که در کابل اسکان داده شده اند کارهای بشردوستانه انجام می دهند.
او ابراز خوشبینی کرد و گفت که آینده تلخی برای افغانستان نمی بیند.
وی گفت که طالبان هرگز نمی توانند “آزادی را از بین ببرند یا حقوقی را كه افغانها در این سالها به آن خو گرفته اند را نادیده بگیرند!”
خبرگزاری کاتولیک
۲۰۲۱/۱۴/۶