کنفرانس قلب آسیا نهمین کنفرانس اجلاس وزرا در مجموعه گفتگوی منطقه ای بود که به منظور ایجاد پاسخ منطقه ای به صلح و توسعه برگزار شد. این کنفرانس در زمانی حساس برگزار شد که مهلت ایالات متحده برای خروج نیروهای خود نزدیک می شود!
از سوی دیگر دولت افغانستان با تهدید طالبان و موج خشونت در سراسر کشور دست و پنجه نرم می کند. این اتفاق در لحظه ای از تاریخ منطقه رخ می دهد که برای صلح و توسعه در افغانستان نیاز فوری به اجماع قدرتمند همه جانبه وجود دارد!
افغانستان به دلیل اهمیت استراتژیک ژئوپلیتیک و اقتصاد جاده ابریشم، همواره مهره ای برای صلح و ثبات منطقه ای بوده است و همچنین قلب آسیا محسوب می شود.
قبل از کنفرانس قلب آسیا در ۱۸ مارچ، روسیه میزبان یک بحث مهم در مورد افغانستان بود که در آن مذاکرات بین دولت افغانستان و طالبان در مسکو برگزار شد.
تمام این ابتکارات منطقه ای به منظور تکمیل مذاکرات بین الافغانی است که در دوحه جریان دارند. هدف اصلی طرح کنفرانس قلب آسیا، ایجاد اجماع منطقه ای برای حل چالش های منطقه ای از طریق افزایش همکاری های اقتصادی، سیاسی و امنیتی و ایجاد ارتباط بین کشورها است.
یکی از مهمترین بخش های این کنفرانس، ایجاد اقدامات اعتماد سازی در میان کشورهای پیشرو است. توجه به این نکته مهم است که حمایت شرکای منطقه ای و بین المللی برای کمک به بازگرداندن صلح در افغانستان بسیار مهم است!
این نوع نشست ها پیام واضحی را برای انتظار پیشرفت مداوم در حل و فصل سیاسی ارسال کرده است و هر دو طرف به ویژه دولت افغانستان و طالبان باید از طریق مذاکرات جدی و معنی دار با یکدیگر وارد تعامل شوند!
اگر از سوی هر دو طرف و همچنین از جامعه جهانی هیچ مصالحه ای صورت نگیرد، هیچ اتفاق مثبت و مفیدی نخواهد افتاد. به شدت احتیاج است که همه طرفها به صلح بپردازند و به خشونت در افغانستان متوسل نشوند زیرا فقط افراد بی گناه قربانی این بازی های قدرت می شوند!
ما در مقطعی قرار داریم که امیدهای زیادی برای صلح در افغانستان پس از نزدیک به چهار دهه جنگ و ویرانی وجود دارد.
همه کشورهای منطقه در همسایگی افغانستان باید نقش سازنده و مثبت خود را برای کمک به صلح تحت هدایت افغان ها و متعلق به افغان ها داشته باشند.
دیلی تایمز
۲۰۲۱/۱۰/۴