گبانک جهانی: کمک های فوری به افغانستان از سر گرفته نمی شود

دیوید میلپاس، رئیس بانک جهانی اشاره کرده است که هیچ چشم اندازی برای از سرگیری سریع کمک های مستقیم به افغانستان توسط این سازمان وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس بانک جهانی روز دوشنبه در گفت وگویی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی گفت: «من لازم نمی بینیم که سازمانم در یک محیطی که از فروپاشی کامل اقتصادی برخوردار است، فعالیت کند. یکی از مشکلات، سیستم پرداخت است. با توجه به کاری که دولت فعلی انجام می دهد، هیچ ظرفیتی برای ادامه بودجه دهی وجود ندارد.»

بانک جهانی پس از روی کار آمدن طالبان به دلیل نگرانی های امنیتی و حقوق زنان کمک های خود را به افغانستان قطع کرد.

این بانک گفت که از نزدیک وضعیت افغانستان را زیر نظر دارد.

بر اساس تارنمای بانک جهانی، این بانک پروژه های انکشافی بی شماری را در افغانستان در دست اجرا دارد و از سال ۲۰۰۲ تاکنون ۵/۳ میلیارد دالر آن را عمدتا به صورت کمک های بلاعوض ارائه کرده است.

صندوق بین المللی پول (IMF) نیز کمک های خود به افغانستان را به حالت تعلیق درآورده و دسترسی طالبان به ۹ میلیارد دالر را قطع کرده است. عمده این پول در ایالات متحده است.

میلپاس گفت که با کمیته بین المللی صلیب سرخ و نهادهای سازمان ملل که هنوز در افغانستان کار می کنند دیدار کرده است.

حکومت طالبان در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نشده است. با وجود این، ایالات متحده برخی از تحریم های اعمال شده بر افغانستان را برای ادامه کمک های بشردوستانه لغو کرده است.

وضعیت اجتماعی و اقتصادی در افغانستان از زمان کنترل طالبان در ماه اگست نگران کننده بوده است. تمام دارایی های خارج از کشور مسدود شده است، در حالی که قطع کمک های بین المللی و کمک های مالی، اثرات خشکسالی، افزایش قیمت مواد غذایی و از دست دادن مشاغل را تشدید شده است.

آژانس های بین المللی کمک رسانی نسبت به یک بحران انسانی جدی در افغانستان به ویژه کمبود مواد غذایی هشدار داده اند.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که تا پایان سال جاری میلادی، میلیون ها کودک تا پنج سالگی در افغانستان ممکن است به دلیل سوء تغذیه شدید نیاز به درمان داشته باشند. علاوه بر این، ۳/۳ میلیون کودک از سوء تغذیه شدید رنج خواهند برد.

بابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) در اسلام آباد در مصاحبه اخیر خود به رویترز گفت که اگر به افغان های بی پناه و اجباری قبل از زمستان کمک نشوند، عواقب ان وخیم خواهد بود.

بابر بلوچ گفت: جمعیت کنونی افغانستان ۴۰ میلیون نفر است و نیمی از آنها یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر حتی قبل از حادثه ۱۵ اگست با کمک ها به زندگی ادامه می دادند.

به گفته بابر بلوچ: “تنها در سال ۲۰۲۱ تعداد آوارگان جنگ، هفت میلیون نفر بوده است. تعداد کل بی خانمان ها به ۳/۵ میلیون نفر رسیده است. ما زمان بسیار کمی برای کمک به افغان های بی پناه و درمانده قبل از زمستان داریم. ما می ترسیم که اگر در اسرع وقت به آنها کمک نشود و عواقب ان وخیم خواهد بود.”

در حالی که دولت طالبان برنامه “گندم در برابر کار” را برای بی خانمان ها برای مبارزه با گرسنگی و فقر ایجاد کرده است، همچنین از جامعه جهانی می خواهد که دارایی های افغانستان را به منظور کمک به مردم ازاد کند.
ایندپندنت اردو
۲۰۲۱/۹/۱۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x