گروه داعش مسئول شش حمله در 50 روز گذشته است

در نزدیک به دو ماه گذشته، داعش مسئولیت پنج حمله در کابل و یک حمله در بلخ را بر عهده گرفته است. در تازه‌ترین مورد، کابل روز چهارشنبه گواه حمله خونینی بود. هر چند پایتخت‌نشینان روزشان را با بارش برف آغاز کرده بودند؛ اما خون کشته شدگان ناشی از حمله‌ی روز گذشته بر وزارت خارجه‌ی طالبان، چهره‌ی سفیدِ برف را گُل‌گون کرد.

عصر روز چهارشنبه، حوالی ساعت‌ ۳:۳۸ دقیقه بعد از ظهر درست هنگامی‌که، کارمندان این وزارت در پایان روز کاری تازه چند قدمی از دروازه وزارت به خیابان قدم گذاشته بودند، حمله‌کننده انتحاری مواد انفجاری همراهش را در میان آنان انفجار داد. یک مسئول ارشد وزارت خارجه طالبان کشته شدن ۱۳ تن و زخمی شدن نزدیک به ۳۶ تن دیگر را در این رویداد تایید کرده است.

نزدیک به نه ساعت پس از این حمله، شاخه‌ی خراسان داعش با پخش خبرنامه‌ای در وب سایت این شبکه مسولیت این حمله را بر عهده گرفت. در خبرنامه داعش آمده است که هدف از این حمله‌ی انتحاری، «برهم زدن دیدار میان طالبان و دیپلومات‌های خارجی» بوده است.

یک منبع آگاه و نزدیک به شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان به آمو گفت که دقایقی قبل از این انفجار، هیاتی از یوناما به رهبری مارکس پوتزل برای دیدار با آقای ستانکزی در این وزارت حضور داشته است. به گفته منبع ۱۵ دقیقه پس از بیرون شدن هیات یوناما از این وزارت، انفجار در برابر وزارت خارجه طالبان صورت گرفت.

نعیم پویش سرپرست پیشین سفارت افغانستان در اتریش می‌گوید که پس از فروپاشی نظام جمهوری، نزدیک به پنج هزار جنگجویان داعشی از زندان‌ها آزاد شدند و احتمال ادامه حمله‌های این گروه بیشتر شده است. طالبان قادر نیستند از جان مردم، از اماکن عمومی و از امکانات دولتی محافظت کنند.

داعش در ۵۰ روز گذشته با راه اندازی ۶ حمله در پی نشان قدرت خود در افغانستانی زیر حاکمیت طالبان است. از این میان، این گروه دو حمله را بر نهاد‌های وابسته به طالبان به شمول وزارت خارجه و میدان هوایی نظامی این گروه، ۲ حمله را بر سفارت پاکستان و شهروندان چینی در کابل، یک حمله را بر مسجد دفتر گلبدین حکمتیار سازمان‌دهی کرده است.

پس از چاشت روز یکشنبه، ۲۲ جدی سال روان، موتر حامل کارمندان فنی فرودگاه مولانا جلال‌الدین بلخی در شهر مزار شریف، مورد حمله قرار گرفت. در نتیجه آن، دو تن جان باختند و ۶ تن دیگر زخمی شدند. مسولیت این حمله را داعش بر دوش گرفت.

روز یکشنبه، نخستین روز سال روان میلادی که برابر بود با ۱۰ جدی سال روان، یک حمله در ایست بازرسی نخست بخش نظامی فرودگاه کابل رخ داد. بر بنیاد اطلاعات در نتیجه این حمله ۱۴ تن کشته و ۱۸ تن دیگر زخمی شدند. طالبان تلفات این رویداد را تایید کرده بودند، اما شمار کشته شدگان این رویداد را ارائه نکردند. مسولیت این حمله را نیز داعش پذیرفت.

در ۲۱ قوس سال روان، در شهر نو کابل مهمان‌خانه لوگن که شهروندان چینی در آن حضور داشتند،مورد حمله قرار گرفت. سخنگوی وزارت خارجه چین تایید کرد که ۵ شهروند این کشور در این حمله زخمی شده‌اند. در پی آن، چین از شهروندان خود و تمامی نهادهای آن کشور که در افغانستان فعال بودند، خواست تا هرچه زودتر افغانستان را ترک کنند.

در ۱۱ قوس سال روان هجری خورشیدی، درست هنگامیکه عبیدالرحمان نظامانی کاردار و سرپرست سفارت پاکستان در محوطه این سفارت در حال قدم زدن بود، آماج تیراندازی قرار گرفت. دو حمله کننده از ساختمانی در برابر سفارت پاکستان در کابل بر آقای نظامانی تیراندازی کردند.

روز جمعه ۱۱ قوس سال روان هجری خورشیدی، انفجاری در برابر مسجد ایمان در دفتر حزب اسلامی گلبدین حکمتیار رخ داد. بربنیاد گزارش‌ها دو مهاجم پس از انفجار یک موتر مملو از مواد انفجاری در کنار دفتر رهبر حزب اسلامی سعی کردند به داخل دفتر آقای حکمتیار وارد شوند. گلبدین حکمتیار پس از این حمله گفت مهاجمان انتحاری به مردم تیراندازی کردند که در نتیجه یک نفر از افراد او کشته و دو تن دیگر زخمی شده‌اند.

به نظر می‌رسد پس از بازگشت طالبان به قدرت تغییراتی در جغرافیای جنگ در حال شکل‌گیری است. پیش از این رحمت‌الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان به آمو گفته بود که وزیرستان شمالی به افغانستان شمالی مبدل شده است.

هر شش حمله‌ای که داعش مسولیت آن را پذیرفته است، بر اهدافی صورت گرفته‌اند که یا نهاد‌های وابسته به طالبان‌اند و یا با طالبان روابط نزدیک دارند. این اهداف بیانگر یک تغییر جدی در مناسبات این گروه با شبکه‌های هراس‌افکن همسو با آن است.

داعش در کمتر از یازده روز، سه حمله را در کابل و بلخ سازمان‌دهی کرده است. این حمله‌ها بیانگر این است که طالبان در سال پیش رو با چالش بزرگ امنیتی رو به رو خواهند بود.

(آمو /13 جنوری 2023)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x