گزینه حداقل بد یابدن درافغانستان!

بایدن در تصمیم به عقب نشینی ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی گزینه بهترین ندارد! تنها انتخاب گزینه حداقل بد است و این احتمالا باعث می شود که نیروها برای مدت طولانی تری در منطقه حضور داشته باشند تا از خروج آشفته گونه جلوگیری شود!

یکی از مقامات  نظامی پاکستانی در مصاحبه ای پس از نشست باجوا گفت، اگر ایالات متحده تاریخ خروج نیروها را تمدید کند، رهبران نظامی پاکستان ناراضی نخواهند بود. او اصرار داشت که باید یک عقب نشینی مسئولانه وجود داشته باشد، نه یک عقب نشینی آشفته گونه که می تواند بر پاکستان و سایر کشورهای منطقه تاثیر بگذارد!

مشاوران نظامی و استخباراتی بایدن سه گزینه ناخوشایند به او ارائه داده اند. اول اینکه طبق توافق در ماه می خارج شوید، حتی اگر این به معنای سقوط دولت کابل و بازگشت به جنگ داخلی باشد. دوم اینکه برای مدت محدود مذاکره شده با طالبان بمانید تا شاید که تصاحب نهایی این گروه را به تاخیر بیندازد و سوم اینکه برای مدت نامشخصی بمانید، که این نیز می تواند به معنای ادامه طولانی ترین جنگ ایالات متحده باشد!

هر راهی خطراتی دارد. اگر بایدن برای ماندن در مدتی محدود تلاش کند، طالبان ممکن است خواستار یک قیمت سنگین مانند آزادی زندانیان یا امتیازات دیگر شوند!

اگر بایدن یک طرفه تصمیم به ماندن بگیرد، طالبان احتمالا حملات خود را به نیروهای ایالات متحده از سر می گیرند، ایالات متحده مقابله به مثل می کند و چرخه خشونت دوباره از سر گرفته می شود!

حفظ حضور ضد تروریسم در خارج از افغانستان ممکن است یک گزینه جذاب به نظر برسد. اما کارشناسان هشدار می دهند که این گزینه ممکن است از نظر نظامی عملی نباشد!

یک نیروی ضد تروریسم قوی به طیارخه‌های بدون سرنشین بر فراز افغانستان احتیاج دارد، اما کشورهای همسایه احتمالا پایگاه های مناسب  را فراهم نمی کنند و سیاره‌هایی بدون سرنشین ممکن است مجبور شوند از امارات متحده عربی یا عربستان سعودی که ساعت ها فاصله دارد پرواز کنند!

خروج کنونی به اعتبار ایالات متحده خدشه وارد می کند و باعث موفقیت و دلگرمی طالبان می شود! اگر سربازان آمریکایی بروند و طالبان قدرت را بدست آورند، هزینه های سنگینی برای حقوق بشر خواهد داشت! 

تحلیلگران معمولا هنگام تصمیم گیری های سخت، هزینه ها و فواید را می سنجند. هزینه نگهداری یک نیروی کوچک اما پایدار در افغانستان نسبتا کم به نظر می رسد!

(واشنگتن پست)

2021/20/2

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x