گزارش خبرگزاریهای بینالمللی میگویند بیش از ۴۰ هزار نفر در در جنگ غزه کشته شدهاند.
یکی از این روشها بایکوت و تحریم کردن محصولات و شرکتهایی بود که حامی اسرائیل بودند؛ این روش خیلی زود در فضای مجازی به یک کارزار بزرگ یا «کمپین بینالمللی» تبدیل شد و کاربران شبکههای اجتماعی از گوشه گوشه دنیا محتواهای مختلفی در این باره منتشر میکردند.تحریم شکتهای حامی اسراییل تا جایی جدی شد که ابتدا لیستهایی از محصولات بین مردم کشورهای مختلف چرخید که به آنها میگفت در صورت خرید این موارد در قتل کودکان و زنان غزه شریک خواهید شد. بعد از آن برای تشخیص راحتتر، نرمافزاری طراحی کردند که با اسکن کردن بارکد، تشخیص میداد خرید محصول مورد نظر سودی برای اسراییل خواهد داشت یا نه.
یکی از معروفترین این تحریمها، درباره مکدونالد بود؛ غول مشهور و پرآوازه و بینالمللی که بیش از چهل هزار شعبه در ۱۰۰ کشور جهان دارد. بایکوت این شرکت با ویدیوهایی بر سر زبانها افتاد که نشان میداد که در خیابانهای شلوغ، گرچه جمعیت زیادی در رفتوآمد هستند اما در شعبه «مکدونالد» غیر از کارکنان و فروشندگان فروشگاه کسی حضور ندارد.
یکی از بزرگترین دلایل تحریم این غول صنعت غذایی توسط مشتریان، توزیع و پخش هزاران وعده غذای مجانی میان نظامیان اسرائیلی بوده است. البته پیش از اینها هم کمابیش افشا شده بود که مکدونالد در تقابل فلسطین و اسراییل، سمت صهیونیستها ایستاده و خواستههای اسراییلیها را برآورده کرده است.
اما بعد از حملههای پیدرپی اسراییل به غزه و کشتار غیرنظامیها و با ملتهب شدن هرچه بیشتر اوضاع، صاحبان امتیاز مکدونالد در کشورهای مسلمان مانند کویت، مالزی و پاکستان با صدور بیانیههایی به حساب خود را از این شرکت جدا کردند و از آن فاصله گرفتند؛ آنها به صراحت اعلام کردند دلیل این جدایی حمایت مکدونالد از رژیم صهیونیستی است. چیزی نگذشت که تحریم این رستوران زنجیرهای در سراسر جهان کلید خورد و به یکی از نمادهای حمایت از فلسطین تبدیل شد.