یک سال هولناک برای دختران افغانستان

اگر یک داستان برای جمع بندی تراژدی تسلط طالبان بر افغانستان و پتانسیل از دست رفته کشوری که در طی دو دهه به آرامی در حال ساختن خود بود، خلاصه شود، آن وضعیت آموزش دختران افغان بود.

روز یکشنبه مصادف با سالگرد تصمیم طالبان برای ممنوعیت حضور دختران در مکتب بالای صنف ششم بود. افغانستان تنها کشوری است که چنین ممنوعیتی در آن اعمال شده است.

حق دختران برای آموزش هدف مشترک زنان افغانستان در مقابل گروه طالبان است. مشکل افغانستان این است که حاکمیت به دست گروهی افتاده است که به اموزش چندان اهمیتی نمی دهند. اگرچه برخی از ولسوالی های افغانستان مکتب های دخترانه را باز نگه داشته اند، اما آنها این کار را در سرپیچی آشکار از دستورات رسمی رهبری جدید کشور انجام داده اند.

سالگرد ممنوعیت دختران از رفتن به مکتب می تواند فشار بالای طالبان باشد.

مارکوس پوتزل، رئیس فعلی اداره یوناما، روز یکشنبه را یک سالگرد غم انگیز، شرم آور و کاملاً قابل اجتناب توصیف کرد. وی ادامه داد: محرومیت مداوم دختران از مکاتب هیچ توجیه معتبری ندارد و در هیچ کجای دنیا مشابهی ندارد و به اینده دختران و آینده خود افغانستان به شدت آسیب می‌زند.

همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به مناسبت این سالگرد در توییتر نوشت: سالی که گذشت سالی از «دانش و فرصت از دست رفته بود که آنها هرگز به آن باز نخواهند گشت».

مسئله اموزش و یادگیری به طور کلی در روزهای اخیر مورد توجه سازمان ملل بوده است. یونیسف چند ساعت قبل از آغاز نشست تحول آموزش خود در روز جمعه، یافته‌هایی را منتشر کرد که نشان می‌دهد تنها یک سوم از کودکان 10 ساله در سراسر جهان قادر به خواندن و درک یک داستان نوشته شده ساده هستند.

در اکثر کشورها، ناتوانی در خدمت رسانی به کودکان به این حق اولیه که منجر به فقر و سختی غیرقابل می شود، کنترل خواهد شد. اما در افغانستان، تا حد زیادی به یک سیاست عمدی تبدیل شده است. به همین دلیل است که جامعه بین المللی باید در تمام تعاملات خود با طالبان در آینده به خاطر داشته باشد که کمک به دختران کشور باید در اولویت باشد.

از این گذشته، یکی دیگر از تفاوت های کلیدی بین طالبان و همتایان  آنها در جاهای دیگر این است که از آنجایی که این گروه تلاش می کند چیزی شبیه به یک دولت معتبر و شناخته شده ایجاد کند، نیاز به تعامل با جهان دارد. در این راستا، جامعه جهانی قدرت زیادی برای کمک به حمایت از دختران افغان دارد. اگر طالبان می‌خواهد هر یک از اهداف اصلی استراتژیک خود را تأمین کند، باید نشان دهد که مایل است عدالت را در میان تمام مردم افغانستان رعایت کند.

(نشنال نیوز)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x