مجاهد: مشکل تحصیل زنان افغانستان حل میشود

پس از آن که سازمان همکاری اسلامی ممانعت زنان از تحصیل و کار در افغانستان را خلاف “شریعت و سنت پیامبر” خواند، حکومت طالبان می‌گوید که در خصوص تحصیل دختران “گام‌های برداشته شده” و این مشکل حل خواهد شد.

این سازمان ۵۷ عضوی مستقر در عربستان سعودی از حکومت طالبان در افغانستان خواسته است تا در مورد تصمیم خویش پیرامون منع کار و تحصیل زنان و دختران تجدید نظر کند. حکومت طالبان به تاریخ ۲۴ دسمبر (سوم جدی) طی مکتوبی زنان و دختران را از انجام کار در سازمان‌های غیرحکومتی داخلی و خارجی ممنوع کرد. پیش از آن، طالبان تحصیل دختران در پوهنتون را نیز منع کرده بودند.

سازمان‌ همکاری‌ اسلامی در خصوص این محدودیت‌ها اظهار نارضایتی کرد. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به این اظهارات شورای همکاری‌های اسلامی گفت که “نگرانی‌های آنان قابل درک است” اما هیچ کشوری باید در امور داخلی افغانستان مداخله نکند. او با نشر اعلامیهٔ گفته است که حکومت طالبان در خصوص تحصیلات دختران “گام‌های موقتی برداشته که با مساعد شدن زمینه این مشکل رفع خواهد شد”.

سازمان همکاری اسلامی روز گذشته گفت که نمایندهٔ ویژهٔ خویش برای افغانستان را به کابل می‌فرستد تا پیام این سازمان را به گونهٔ مستقیم به رهبری طالبان برساند. با آنهم، چنین به نظر می‌رسد که از تصمیم منع تحصیل دختران در میان طالبان دو دستگی وجود دارد.

شیر محمد عباس ستانکزی، معاون وزارت خارجهٔ حکومت طالبان که قبلاً نیز بر تصمیم رهبری طالبان در این خصوص انتقاد کرده بود،‌ به تازگی گفته است که اگر اوامر رهبران طالبان مطابق شریعت نباشد، اطاعت از آن واجب نیست. ویدیویی از سخنرانی ستانکزی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده است که او در محفل فراغت شاگردان یک مدرسه در ولایت لوگر می‌گوید که رهبران طالبان در هر سطحی که استند “پیغمبران و صحابه” نیستند، آنان علمای دین در قرن ۲۱ بوده و عاری از اشتباه نیستند.

پیش از آن،‌ کارن دکر، شارژدافیر ایالات متحده برای افغانستان، در صحبت با جمعی از خبرنگاران گفت که تصامیم حکومت طالبان در قندهار گرفته می‌شود و به گفتۀ او، چهره‌های طالبان که با مقام‌های غربی در تماس اند، تصمیم‌گیرنده نیستند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را برای روی دختران مسدود کردند و رفتن زنان به پارک‌های تفریحی، کلب‌های ورزشی و حمام‌های عمومی را منع کردند. این در حالی است که پس از گذشت ۱۷ ماه، به دلیل نگرانی‌های حقوق بشری و برخورد طالبان با زنان، حکومت طالبان را تا اکنون هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است.

کشورهای متعدد اسلامی مانند عربستان سعودی، ترکیه، اندونیزیا، قطر و مصر محدودیت‌ها بر زنان و دختران افغان را خلاف آموزه‌های دین اسلام خوانده اند، اما طالبان به کرات از پالیسی‌های خویش دفاع کرده و تاکید کرده اند که حکومتداری آنان برای اساس شریعت اسلامی صورت می‌گیرد.

جامعۀ جهانی، به ویژه کشورهای غربی، بارها تاکید کرده اند که طالبان برای کسب مشروعیت بین المللی، ابتدا باید به رای و نظر مردم مراجعه کنند و حقوق افغان‌ها را تامین کنند، چون این یگانه راه برای بقای حکومت طالبان در افغانستان است.

(صدای امریکا /14 جنوری 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x