💢پروژه تاپی یک فرصت عالی برای رشد و توسعه بخش حفاظت از محیط زیست و کشاورزی است!

تاپی پروژه حیاتی و مهمی است که با اجرای آن، افغانستان نه تنها در بخش اقتصادی، بلکه دستاوردهای مهمی در حفاظت از محیط زیست، کشاورزی، امنیت و سایر زمینه ها خواهد داشت.

افغانستان سالانه 500 میلیون دالر ترانزیت از این پروژه دریافت می کند و با تکمیل پروژه تاپی، 500 میلیون متر مکعب گاز برای ده سال و یک میلیارد متر مکعب گاز برای 20 سال به دست خواهد آورد.

ارزش پروژه تاپی از نظر حفاظت از محیط زیست:

سوال اینجاست که آیا تکمیل و تطبیق پروژه تاپی از نظر حفاظت از محیط زیست هم برای افغانستان مفید خواهد بود؟ و چگونه می توانیم از این پروژه برای تقویت و غنی سازی بخش های حفاظت از محیط زیست، زراعت و مالداری که بخش بزرگ و قابل توجهی از اقتصاد افغانستان را تشکیل می دهند، استفاده کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بدون شک پروژه تاپی در زمینه حفاظت از محیط‌زیست و تقویت بخش کشاورزی مانند سایر حوزه‌ها از ارزش قابل توجهی برخوردار است؛ زیرا پس از اتمام این پروژه، قیمت گاز در افغانستان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد، با این کار شهروندان به جای چوب (جنگل زدایی در افغانستان) از گاز برای تولید گرما استفاده میکنند.

بر اساس داده ها، از سال 1978 تا 2002، مردم نیمی از جنگل های طبیعی افغانستان را قطع کرده اند، یکی از عوامل مهم جنگل زدایی، سوزاندن چوب توسط شهروندان برای گرم کردن منازل، پخت و پز و موارد دیگر در زمستان یا سرما است.

پس از تکمیل این پروژه، زمانی که قیمت گاز در افغانستان کاهش یابد، مردم به جای مصرف چوب، مشتاق سوختن گاز خواهند بود و گاز جایگزینی برای چوب خواهد شد، همین یک دستاورد بزرگ در زمینه حفاظت از محیط زیست، جلوگیری از جنگل زدایی و توسعه مناطق جنگلی است.

همچنین با کاهش قیمت گاز، از مصرف بسیاری از مواد فسیلی مضر (زغال سنگ و تیل) جلوگیری میشود و مردم به جای سوزاندن زغال سنگ و تیل از گاز  استفاده خواهند کرد، در این راه از آلودگی هوا جلوگیری خواهد شد.

علاوه بر این، اگر مسئولان دولتی درآمد سالانه پروژه تاپی را که حدود 500 میلیون دالر است، صرف مدیریت منابع آب جاری کشور (ساخت سدها) و ساخت توربین برای تولید برق کند، فایده اش اینست که از یک طرف آب جاری خود را که بر اساس برخی اعداد – آب جاری 75 درصد منابع آبی افغانستان را تشکیل می دهد – حفظ کرده و به این ترتیب، اراضی بایر را به اراضی کشاورزی تبدیل کرده و تولیدات کشاورزی و صادرات آنها به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

از سوی دیگر، اگر بودجه سالانه تاپی صرف تولید برق شود و بیشتر برق کشور را خودمان تولید کنیم، می‌توانیم به راحتی از برق کشورهای همسایه بی‌نیاز شویم انشاالله.

با این امر ثابت خواهد شد که افغانستان از هر سو یک کشور خودکفا است، کشوری که اتباع آن نه مجبور به سفر به کشورهای خارجی برای کار هستند، نه گرسنه و نه ناامنی خواهد بود، و هزاران گردشگر برای بازدید از این جنت خواهند آمد.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x