بنیاد تحقیقاتی آبزرور میگوید که افغانستان از نظر غذا و تغذیه، نامصونترین کشور در جنوب آسیا است.
این بنیاد که مقر آن در هند است، به روز دوشنبه “۲۶ دسمبر ” گفته است که نتیجۀ تازهترین تحقیقاتش نشان میدهد که افغانستان در بین ۱۳۶ کشور، به دلیل عدم امنیت غذایی و تغذیهیی در جنوب آسیا، در درجۀ اول قرار دارد.
بر اساس این تحقیق، هند، پاکستان، نیپال و سریلانکا پس از افغانستان به عنوان کشورهایی اند که با خطر بالای عدم مصونیت غذایی مواجه هستند.
بنیاد تحقیقاتی آبزرور میگوید، این وضعیت برای منطقهای که ۶۰۰ میلیون کودک در آن زندگی میکنند و ۳۳ درصد مردم آن از فقر شدید رنج میبرند، هشدار دهنده است.
با آنکه مطالعۀ این بنیاد تحقیقاتی نشان میدهد که میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در افغانستان نسبت به سایر کشورهای منطقه کمتر است، اما میافزاید که تنها در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱.۱ میلیون کودک در این کشور دچار سوء تغذیه شده اند.
آبزرور دلایل این وضعیت را جنگ، خشکسالی، آفات طبیعی، وضعیت سیاسی و اقتصادی و تأثیر جنگ اوکراین بر افغانستان عنوان کرده است.
در این تحقیق که در مورد عدم مصونیت غذایی انجام شده در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، افغانستان به عنوان کشوری شناخته شده که جمعیت آن رشد مناسبی نداشته است.
بنیاد تحقیقاتی آبزرور میگوید، برای بهبود این وضعیت لازم است سیاستهای امنیت غذایی و تغذیۀ فعلی در کشورهای جنوب آسیا ارزیابی شود.
از تلاشها و برنامههای حکومت طالبان در زمینۀ مصونیت غذایی و کاهش فقر افغانها در افغانستان پرسیدیم، اما سخنگویانش پاسخی ندادند.
گزارشها از عدم مصونیت غذایی و سوءتغذیۀ کودکان در افغانستان در حالی منتشر میشوند که به تازگی پس از اعلان حکومت طالبان مبنی بر ممنوعیت کار دختران و زنان در سازمانهای غیر دولتی، ۵ سازمان بینالمللی که با افغانها کمک میکردند، فعالیتهایشان را در افغانستان متوقف کرده اند، آن چه که نگرانیها از افزایش فقر و گرسنگی را در این کشور بیشتر ساخته است.