اخراج اجباری مهاجران بدون مدرک؛ دولت خیبر پختونخوا: این اقدام روابط با افغانستان را تیره خواهد کرد

سخنگوی حکومت محلی ایالت خیبرپختونخوا می گوید که پناهجویان افغان دارای اسناد نباید مورد بدرفتاری قرار گیرند یا از پاکستان اخراج شوند.

محمد علی سیف به روزنامه پاکستانی دان گفته که در مرحله نخست اخراج پناهجویان افغان، وظیفه آنها شناسایی و اخراج پناهجویان بدون سند از این ایالت بود.

سیف افزوده که در مرحله نخست تمامی افغان های بدون سند از خیبر پختونخوا اخراج شدند و به افغانستان باز گشتند.

به گفتۀ او اخراج این پناهجویان قابل توجیه بود اما به باورش اکنون اخراج و یا بدرفتاری با پناهجویان افغان که سند قانونی دارند، قابل توجیه هم نیست و نباید به اجرا گذاشته شود.

حکومت موقت پاکستان در ماه های اکتوبر و نومبر گذشته گفت که روند اخراج اجباری پناهجویان با سند افغان از آنکشور از پانزدهم اپریل آغاز خواهد شد.

میر احمد روفی رئیس شورای مهاجرین افغان در پاکستان به رادیو آزادی گفت که اکنون اعتبار شناسنامه پناهجویان افغان یا ACC از سوی حکومت پاکستان لغو شده است:

” مرحله دوم اخراج مربوط کارت های ACC است یعنی کارت های که دولت پاکستان توزیع کرده و آنرا ملغی قرار داد. منتظر استیم که اگر در مرحله سوم این موضوع مطرح شود. البته UNHCR و دولت پاکستان باید در این مورد تفاهم کنند.”

بر اساس آمار سازمان ملل متحد در پاکستان بیش از سه و نیم میلیون پناهجوی افغان بسر می برند که 1.3 میلیون تن سند ثبت یا POR را در دست دارند، حدود ۸۴۰ هزار تن سند ACC یا شناسنامه شهروندی افغان را گرفته اند و متباقی هیچ گونه سند قانونی ندارند.

بر اساس آمار های سازمان ملل متحد، از اول نومبر پارسال تا اکنون بیش از ۵۵۰ هزار تن از پناهجویان افغان از پاکستان اخراج شده اند یا به خواست خود شان به افغانستان باز گشته اند.

حکومت پاکستان به صورت رسمی از آغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناهجویان افغان که اسناد در دست دارند چیزی نگفته.

اما در گذشته به آنها هشدار داده شده بود که از ماه اپریل روند اخراج پناهجویانی که شناسنامه شهروندی افغان یا ACC را در دست دارند، آغاز خواهد شد.

چندین تن از پناهجویان افغان در تماس با رادیو آزادی گفتند که مرحله دوم اخراج اجباری جدی نیست و فشار ها هم کاهش یافته است.

حکومت پاکستان می گوید پناهجویان افغان بدون سند از پاکستان را به خاطر نگرانی های امنیتی از آنکشور اخراج می کند.

مقام های پاکستانی، شماری از این پناهجویان را دخیل در حملات بر نیرو های امنیتی و غیرنظامیان در آنکشور می دانند، در حالی که این ادعا از سوی مقام های طالبان در افغانستان رد شده است.

آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان نشان می دهد که پس از اگست سال ۲۰۲۱ و با حاکمیت دو باره طالبان در افغانستان، بیش از ۶۰۰ هزار تن از شهروندان اینکشور به پاکستان پناه برده اند.

بیشتر آنها مشغول پیشبرد امور انتقال شان به کشور های سومی اند اما هزاران تن شان ادعا می کنند که در دو و نیم سال گذشته امور کاری شان معطل است و آنها در بی سرنوشتی بسر می برند.

( رادیو آزادی / ۲۲ اپریل ۲۰۲۴)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x