تاکید اشرف غنی بر لزوم همصدایی در نشست صلح ترکیه

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، از مذاکره‌کنندگان نظام جمهوریت خواست «با یک صدا» به مذاکره با گروه طالبان در نشست سرنوشت‌ساز آتی در ترکیه بروند تا نه تنها با طالبان بلکه با جهان به توافق برسند.

او در جریان سخنرانی درباره طرح صلح خود در کاخ ریاست جمهوری گفت: «در ترکیه با یک صدا بروید. با انسجام بروید. ترکیه وقت این است که ما و دنیا به توافق نو برسیم. تنها توافق با طالبان مطرح نیست. توافق با دنیا و منطقه مطرح است. اگر همکاران ما می‌خواهند ترکیه واقعا نقطعه عطف باشد، پیام‌های واضح را برای همکاری داشته باشید.»

قرار است نشست صلح افغانستان به زودی در ماه جاری میلادی در استانبول برگزار شود تا نقشه‌ راه سیاسی کشور تدوین شود.

آمریکا، سازمان ملل متحد و ترکیه می‌خواهد این نشست را در ظرف ۱۰ روز از ۱۶ تا ۲۶ آپریل بین رهبران طالبان و نمایندگان نظام جمهوری اسلامی افغانستان برگزار کند تا بر سر آتش‌بس، مشارکت سیاسی و موافقت‌نامه صلح توافق حاصل شود.

آمریکا برای جلب مشارکت طالبان در نظام سیاسی کشور، پیشنهاد داده است که حکومت انتقالی صلح ایجاد شود.

اما آقای غنی در جریان تشریح طرح صلح خود با رد پیشنهاد آمریکا گفت:« تلاطم‌ها قابل مدیریت است. ما خود را در خطر نمی‌بینیم که هر نظریه‌‌ای را سانسور کنیم. کشوری آزاد هستیم. بیایید اهداف مطلوب‌تان را از طریق رجوع به مردم برآورده کنید.»

او بار دیگر از برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام حمایت کرد و افزود:«انتخابات منبع مشروعیت است. در شرایط بسیار دشوار با همکاران ما به نتیجه رسیدم که انتخابات ضروری است و غیر از آن مشروعیت زیر سوال می‌رود. هر کسی که در زعامت باشد، منبع مشروعیت اراده آزاد زن و مردم افغانستان است. در غیر آن مساوات هر افغان با افغان دیگر زیر سوال می‌رود. ما در چارچوب جمهوریت بحث داریم، گفتمان داریم، شکایت داریم، گلایه داریم و در عین حال نتیجه داریم. کل ما خود را در چارچوب جمهوریت می‌بینیم.»

طرح ریاست جمهوری افغانستان سه مرحله دارد و هدف از آن، که با عنوان «رسیدن به حالت مطلوب» ارایه شده است، رسیدن از «جنگ نامحدود» به «صلح پایدار و عادلانه» تعریف شده است.

این سه مرحله در بخش‌های توافق سیاسی، حکومت صلح و صلح‌سازی، دولت‌سازی و ایجاد بازار توضیح داده شده است.

آقای غنی با بررسی اوضاع همچنین گفت:« با کشت و کشتاری که وضعیت روان است و با تخریبی که روان دارد، هوشیاری و تمرکز می‌خواهد. ما باید لحظه‌ای هم غافلگیر نباشیم و اگر خدای نخواسته طالبان این فرصت طلایی را از دست دادند، ملت دوباره تصمیم بگیرد. فراخواستن لویه جرگه باز هم ضروری است. ایده‌‌های حکومت‌های موقت بی‌ثباتی می‌آورد. کسی حق گرفتن رای مردم و انتخاب شدن کسی را نگیرد.»
ایندپندنت
۲۰۲۱/۸/۴

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x