تسلط طالبان بر افغانستان گروه‌های افراطی را جسور کرده است

کن مک‌کالوم، رئیس سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا (MI5)، در گفت‌وگو با روزنامه دیلی‌میل هشدار داد که افغانستان با گذشت فقط چند ماه از خروج نیروهای غربی، دوباره به محل پرورش جهادی‌ها تبدیل شده است که تهدیدی برای بریتانیا خواهند بود. او از تلاش مسلمانان تندرو بریتانیایی برای سفر به افغانستان و پیوستن به طالبان خبر داد و تسلط طالبان را سبب قوت قلب گروه‌های افراطی و تروریستی خواند.

دیلی‌میل به نقل از مک‌کالوم نوشت‌ زیرساخت‌ها و شبکه‌های ارتباطی تروریستی پس از تسلط طالبان در افغانستان در حال بازسازی است. این مقام ارشد اطلاعاتی بریتانیا گفت: «سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا به افزایش تروریسم الهام‌گرفته از طالبان و رشد مجدد و احتمالی توطئه‌ها به سبک القاعده توجه دارد و دارد برای مقابله با آن‌ها آماده می‌شود.»

او در ادامه افزود این سازمان شماری از مسلمانان تندرو را که در تلاش بودند از بریتانیا به افغانستان سفر کنند، شناسایی کرده است. به گفته کالوم، افغانستان با حضور طالبان می‌تواند مانند سوریه که صدها نفر برای پیوستن به گروه تروریستی داعش به آن هجوم بردند، به قطبی برای جذب افراط‌گرایان بریتانیایی تبدیل شود. او گفت: «ما به‌وضوح دیده‌ایم که برخی از افراد علاقه‌مند سفر به افغانستان به دنبال این اهداف افراط‌گرایانه‌اند.» مک‌کالوم همچنین هشدار داد که گروه‌های تروریستی ممکن است بتوانند در افغانستان احیا شوند و عملیات‌های پیچیده‌ای را برای هدف قرار دادن بریتانیا برنامه‌ریزی کنند.

این در حالی است که سازمان اطلاعاتی داخلی بریتانیا در سپتامبر ۲۰۲۱، دو خطر را مطرح کرد، نخست، روحیه‌ای است که وضعیت افغانستان به افراط‌گرایان در بریتانیا می‌دهد و دوم، تشدید خطر گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان است که زمینه حمله به غرب از جمله به بریتانیا را ایجاد می‌کند. کالوم با تاکید بر این احتمال‌ها گفت: «ما مواردی از این دو خطر را مشاهده کرده‌ایم.»

به گفته کالوم تا قبل از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، تلاش‌ها برای مبارزه با تهدیدهای تروریستی در این کشور در دهه گذشته تا حد زیادی موفقیت‌آمیز بود؛ اما اکنون خطر بازگشت توطئه‌های پیچیده در مقیاس بزرگ با هدف ایجاد تلفات گسترده وجود دارد مانند طرح خنثی‌شده در سال ۲۰۰۶ برای انفجار مواد منفجره مایع در هفت هواپیمای ترانس آتلانتیک که از فرودگاه هیترو در لندن پرواز می‌کردند.

در همین حال، نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی، هندوستان و حتی دبیرکل سازمان ملل بارها از گسترش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان و ایجاد تهدید جدی برای کشورهای منطقه ابراز نگرانی کرده‌اند. تی.اس تیرامورتی، سفیر دائمی هند در سازمان ملل، روز دوشنبه ۲۵ بهمن، در نشست کمیته مبارزه با تروریسم شورای امنیت سازمان ملل متحد از احتمال تبدیل‌ افغانستان به پناهگاه امن برای گروه‌های تروریستی در منطقه سخن گفت.

سفیر دائمی هند در سازمان ملل افزود: «روابط میان طالبان، القاعده و سازمان‌های تروریستی مانند لشکر طیبه و جیش محمد، باعث نگرانی عمیقی می‌شود.» تیرامورتی با اشاره به گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد که وجود رابطه میان القاعده، طالبان و سایر سازمان‌های تروریستی بین‌المللی را تایید کرده بود، گفت این گروه‌ها بر اساس همسویی و روابط ایدئولوژیکی که دارند، همکاری و تعامل با یکدیگر را حفظ کرده‌اند و در آینده نیز آن را گسترش می‌دهند.
(ایندپندنت)
۲۰۲۲/۲۳/۲

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x