تیراندازی در جلسه طالبان، به حاشیه رانده شدن ملا برادر!

مردی که آمریکا و متحدانش امیدوار بودند چهره‌ای معتدل در دولت طالبان باشد، پس از تیراندازی شدیدی در ارگ ریاست‌جمهوری کابل، به حاشیه رانده شده است.

به نوشته خبرگزاری بلومبرگ، ملا عبدالغنی برادر، آشناترین چهره بین‌المللی طالبان که رهبری مذاکرات صلح با آمریکا را به عهده داشت، اوایل ماه سپتامبر در حالی که بحث بر سر تشکیل کابینه طالبان در جریان بود، هدف حمله فیزیکی یکی از سران شبکه حقانی قرار گرفت.

بلومبرگ به نقل از منبعی آگاه که نخواسته نامش فاش شود، نوشته‌ است که ملا برادر خواهان کابینه‌ای «فراگیر» بوده که گروه‌هایی جز طالبان و نیز اقلیت‌های قومی را دربربگیرد و بتواند در جهان وجهه‌ای کسب کند؛ اما در این جلسه، خلیل‌الرحمن حقانی از صندلی‌اش برخاسته و ملا برادر را زیر ضربات مشت گرفته است.

محافظان شخصی دو طرف هم وارد معرکه شده‌ و به هم تیراندازی کرد‌ه‌اند که در نتیجه عده‌ای کشته و زخمی شدند. هر چند ملا برادر زخمی نشده، از آن زمان کابل را به مقصد قندهار ترک کرده است تا با هبت‌الله آخوندزاده، رهبر فکری طالبان، صحبت کند.

کابینه طالبان روز هفتم سپتامبر اعلام شد و در آن کسی جز اعضای طالبان حضور نداشت و ۹۰ درصد مناصب هم به پشتون‌ها رسیده بود. اعضای خانواده حقانی هم چهار پست وزارت گرفتند؛ از جمله سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله که در فهرست تروریست‌های تحت تعقیب اف‌بی‌آی است. طالبان و گروه‌حقانی در حوالی سال ۲۰۱۶ به هم پیوستند.

منابع مطلع به بلومبرگ گفتند که رئیس دستگاه استخباراتی پاکستان که در جریان این بحث‌ها در کابل بوده، در مقابل ملا برادر از حقانی‌ها حمایت کرده است. ملا برادر هشت سال در پاکستان زندانی بود اما در دولت ترامپ آزاد شد تا در مذاکرات صلح شرکت کند. بنا بر این گزارش، چهره‌ای کمتر شناخته شده به نام ملا محمدحسن به جای ملا برادر به سمت رئیس‌الوزرایی منصوب شد زیرا روابط بهتری با اسلام‌آباد داشت و تهدیدی علیه جناح حقانی شمرده نمی‌شد.

دفتر رسانه‌ای ارتش پاکستان از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.

در یک هفته گذشته، اعضای طالبان وقوع درگیری را تکذیب کرده‌اند. ملا برادر روز پنجشنبه در تلویزیون حکومتی افغانستان ظاهر شد و شایعات زخمی یا کشته شدن خود را رد کرد اما در استقبال از وزیر خارجه قطر و اولین جلسه کابینه طالبان غایب بود. با این همه او گفت که دلیل غیبتش سفر بوده است.

بلال کریمی، سخنگوی طالبان، در تماسی تلفنی در پاسخ به خبرگزاری بلومبرگ گفت که ملا برادر «به حاشیه رانده نشده و به‌زودی منتظر بازگشت اوییم.»

او افزود: «هیچ اختلافی میان سران امارت اسلامی وجود ندارد. آن‌ها بر سر منصب و مقام دعوا نمی‌کنند.» 
بلومبرگ
۲۰۲۱/۱۷/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x