حمله بر مکتب دختران، نگرانی از آینده زنان و دختران را بیشتر کرد”

روزنامه نیویارک تایمز با نشر یک گزارش تحلیلی نوشته است که حمله بر دختران مکتب سید الشهدا در غرب کابل در حالی انجام میگیرد که گروه های مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی می کردند که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، زنان و دستاوردهای آموزشی و اجتماعی آنها شدیداً آسیب پذیر خواهد شد.

توقع میرفت که توافق آمریكا با طالبان راه را برای آتش بس پایدار برای غیرنظامیانی كه به تعداد وحشتناكی كشته می شوند، باز كند. اما کشتار روز شنبه نشان داد که با بیرون شدن نیروهای آمریکایی هرج و مرج بیشتر از آرامی و ترس بیشتر از امید است.

در هفته های اخیر، اظهارات عمومی طالبان بیشتر پیروزمندانه بوده است، و بسیاری این ترس را دارند که شورشیان سعی کنند قدرت را از طریق یک پیروزی نظامی پس از خروج نیروهای خارجی به دست بگیرند. حتی اگر قرار باشد توافق صلح بین دولت افغانستان و طالبان حاصل شود، باز هم نتیجه این خواهد بود که نماد های سختگیرانه طالبان، از جمله بازداشتن دختران از مدرسه، دوباره می تواند به جریان اصلی تبدیل شود.

در شبکه های اجتماعی، طالبان مسئولیت این حمله را که در منطقه عمدتاً هزاره نشین رخ داد، انکار کردند. هزاره ها اکثراً یک گروه شیعه در کشوری هستند که هدف مکرر وفاداران دولت اسلامی ( داعش) بوده اند. هزاره ها نیز به طور فزاینده ای از خشونت علیه خود و عدم توانایی دولت در محافظت از آنها عصبانی اند.

حمله روز شنبه، علیرغم وحشیانه بودن، چیزی دیگری را نیز نشان داد و آن اینکه در کابل ، پایتختی که خشونت وحشتناک آن را می لرزاند – جلیقه های انتحاری، حملات موشکی، موتر های بمگذاری شده سالهاست که در آن رایج شده است.

اما حمله به این مکتب با ترک نیروهای آمریکایی و بین المللی و آغاز فصل بعدی جنگ در افغانستان در نقطه عطفی صورت گرفت.

شهرزاد اکبر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، در شبکه های اجتماعی گفته است: “من تعداد حملاتی را که به کودکان آسیب می رساند از دست داده ام.” “من تعداد حملات به آموزش و پرورش را به یاد ندارم. من شمار افراد غیرنظامی کشته شده را حتی در این ماه از یاد برده ام. این جنگ این جنون، این صدمه، این درد باید متوقف شود. “

گفتگوهای صلح در قطر اطمینان چندانی از پایان زودهنگام جنگ نداد و طالبان هیچ نشانه ای از تمایل دوستانه به خاطر سهیم شدن در دولت فعلی را نشان ندادند. داعش هنوز بی سر و صدا، عمدتا در شرق کشور، مستقر است و منتظر فرصتی است تا دوباره خود را مطرح کند.

در میان این همه، نسلی از افغانها گرفتار شده اند که پس از ۲۰ سال از حمله آمریکا در سال ۲۰۰۱ بزرگ شده اند. جامعه جهانی پس از سقوط طالبان به طور گسترده تری از حقوق زنان و حقوق بشر در این کشور حمایت کرد اما اکنون آینده هر دو مشخص نیست.

هنگامی که گروه شورشی طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ افغانستان را اداره می کرد، زنان و دختران را از بیشتر مشاغل و رفتن به مکتب منع می کرد.
نیویورک تایمز
۲۰۲۱/۹/۵

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x