خانواده‌های قربانیان حمله نیروهای استرالیایی در ارزگان غرامت می‌خواهند

شماری از باشندگان شهر ترینکوت در ارزگان که بسته‌گان شان در حمله‌های هوایی نیروهای استرالیایی از دست داده‌اند، خواهان دریافت غرامت شده‌اند.

به گفته‌ی آنان، ۶۰ تن در عملیات شبانه‌ی نیروهای استرالیایی در منطقه‌ی ککرگ ترینکوت در سال ۲۰۱۰ میلادی، کشته شدند و ۵۹ تن دیگر زخم برداشته‌اند.

در میان کشته شدگان، ۲۲ مرد، ۱۶ زن و ۲۲ کودک شامل اند و ۲۰ مرد، ۱۸ زن و ۲۱ کودک در این عملیات زخمی شدند.

اکنون خانواده‌های قربانیان از دادگاه‌های بین‌المللی خواستار تامین عدالت و پرداخت غرامت شده‌اند.

نور محمد عضو یکی از خانواده‌های قربانیان ارزگان، گفت: «همین خواست را داریم که آنان محاکمه شوند. چون بر ما ظلم شده است. این‌جا نه داعش بود و نه طالبان. هیچ خارجی وجود نداشت. در جریان حمله هر کسی که می‌گریخت بر آن شلیک می‌کردند.»

ولی محمد یکی دیگر از وابستگان قربانیان می‌گوید: «آن‌جا هواپیما نشست. هر کسی که فرار می‌کرد، مورد شلیک قرار می‌دادند. هیچ چیزی معلوم نمی‌شد. صبح که شد دیدیم بسیاری‌ها شهید شدند. هیچ حضیره نبود که در آن کار خاک‌سپاری جریان نداشته باشد.»

محمدالله که ۱۴ عضو خانواده‌اش را در آن عملیات از دست داده و ۶ عضو دیگر خانواده‌اش زخم برداشته بودند، خاطرات تلخ آن شب را این‌گونه روایت می‌کند: «تنها بیست تن از خانواده ما شهید و زخمی شدند.»

ولی محمد، یکی دیگر از اعضای خانواده قربانیان در ارزگان، گفت: «امریکایی‌ها و استرالیایی‌ها که بیرون شدند، طیاره بی ۵۲ بمبارد را آغاز کرد.»

از سوی دیگر، محمد علی جان احمد والی ارزگان می‌گوید که صدها غیرنظامی در نبردهای بیست سال گذشته از سوی نیروهای خارجی در این ولایت کشته و یا زخمی شده‌اند، ولی تا هنوز این مجرمان دادگاهی نشده‌اند.

والی ارزگان از دادگاه‌های بین‌المللی می‌خواهد تا مجرمان این‌گونه رویدادها را به پنجه قانون بسپارند.

محمد علی جان احمد گفت: «مردم ما محاکمه این افراد را می‌خواهند. اگر خارجی‌ها خود را به‌گونه‌ی حقیقی مدافعین حقوق بشر می‌دانند، پس این خواست افغان‌ها است. افغان‌ها بشر اند و مظلوم بودند.»

خانواده‌های قربانیان عملیات شبانه‌ی نیروهای خارجی در ارزگان در حالی خواستار تامین عدالت و دریافت غرامت استند که پیش از این، یک دادگاه هالندی فیصله کرده است که برای قربانیان حملات نیروهای این کشور در سال ۲۰۰۷ میلادی در ولسوالی چوره ارزگان، غرامت پرداخت شود.

هم‌رسانی کنید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x