خلیل زاد: طالبان مسئول مبارزه با تروریسم از طریق توافق نامه های سری هستند!

زلمی خلیل زاد، فرستاده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان گفته است که بر اساس برخی توافقات محرمانه که در توافقنامه صلح دوحه به دست آمده است، طالبان در قبال ایالات متحده در مبارزه با تروریسم مسئول است.

وی در مورد اینکه این توافق نامه ها چیست و چگونه در ازای آن به طالبان مسئولیت داده شده است توضیحی نداد.

خلیل زاد دیروز در مصاحبه ای کامل با تلویزیون سی بی اس این اظهارات را بیان کرد. این اولین مصاحبه زلمی خلیلزاد پس از استعفای خلیل زاد بود.

خلیل زاد در این مصاحبه به طعنه اختلافات سلیقوی خود با دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی را دلیل استعفای خود عنوان کرد.

به گفته وی، اجرای توافق دوحه با طالبان مشروط به زمان و مکان بوده است.

خلیل زاد ظاهراً در پاسخ به ادعای بایدن مبنی بر دستیابی به یک توافق تاریخی با طالبان توسط دولت ترامپ عنوان کرد که این توافق باید اجرا می شد.

بایدن خواستار پایان دادن به مسئولیت خروج تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان شد که مورد توافق رئیس جمهور قبلی بود.

اما خلیل زاد، در مصاحبه اخیر خود تاکید کرد که آنها شرایط اجرای توافق دوحه از جمله خروج نیروها را ارزیابی کرده اند.

زلمی خلیل زاد نیز در مصاحبه اخیر خود اذعان کرد که ایالات متحده نتوانست پایه های یک نظام دموکراتیک را در افغانستان تقویت کند، اما طالبان روز به روز قوی تر شده، پیشرفت کرده و سرانجام به قدرت رسیده است.

او، اشرف غنی رئیس جمهور مخلوع افغانستان را که پیش از این روابط خود را با خلیلزاد تیره کرده بود، مسئول شکست طرح صلح دانست.

خلیل زاد همچنین تاکید کرد که دولت ایالات متحده باید دارایی های مسدود شده افغانستان را آزاد کند، زیرا اقتصاد افغانستان در خطر سقوط است و اگر کنترل نشود، احتمال ایجاد جنگ داخلی افزایش می یابد.

سفیر سابق آمریکا، امضای عجولانه توافقنامه دوحه را رد می کند.

او گفت که طالبان او را متقاعد کرده اند که از القاعده حمایت نمی کنند و در فعالیت های ضد آمریکایی شرکت نخواهند کرد.

وی همچنین به اختلافات بین طالبان و طالبان اشاره کرد و گفت که برخی از گروه های افراطی مانند شبکه حقانی همچنان با القاعده ارتباط دارند و باید مجبور شوند این روابط را پایان دهند.

او گفت که ایمن الظواهری رهبر القاعده در اطراف افغانستان یا در مناطق مرزی این کشور خواهد بود، جایی که طالبان نباید کمک یا همکاری کنند.
تاند نیوز
۲۰۲۱/۲۵/۱۰

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x