داعش تهدیدی جدی برای افغانستان و جنوب آسیا است

موسسه صلح ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه (۷ جون) در گزارشی، درباره افزایش تهدید تروریسم به‌ویژه شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) در افغانستان و جنوب آسیا هشدار داد.

در گزارش موسسه صلح ایالات متحده آمریکا آمده است که با روی کار آمدن طالبان در اگست ۲۰۲۱، کارشناسان مبارزه با تروریسم از احیای گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا در این کشور نگران بودند. به اعتقاد آنان تهدید اصلی برای جهان نه طالبان و متحد نزدیک آن، شبکه القاعده، که شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) است که قلمرو و هسته آن همچنان در افغانستان و پاکستان مستقر است. «اگرچه داعش ابتدا به‌عنوان یک شبکه تحت سلطه پاکستان ظاهر شد، خیلی زود بر افغانستان تمرکز کرد و استراتژی خود را از کنترل قلمرو به جنگ شهری تغییر داد. داعش یک تهدید امنیتی جدی برای حکومت پیشین افغانستان بود و اکنون به دنبال ایجاد اختلال در تلاش‌های طالبان برای حکومت است.»

موسسه صلح آمریکا داعش را تهدیدی فزاینده برای کشورهای غربی و شرکای آسیایی جنوبی آن خواند و افزود: «خطرات بالقوه شاخه خراسان دولت اسلامی غرب را فرا می‌خواند تا اقدام‌های متقابلی انجام دهد؛ از جمله همکاری محدود با طالبان در راستای مبارزه با تروریسم.»

در این گزارش آمده است که حضور داعش در جنوب آسیا به افغانستان و پاکستان محدود نمی‌شود، بلکه سرزمین‌های پیرامونی از جمله هند، بنگلادش، میانمار، مالدیو و سریلانکا را هم در برگرفته است. البته دولت اسلامی در این کشورها با گروه‌های شبه‌نظامی رقیب و فشارهای قوی ضدتروریسم هم مواجه است.»

موسسه صلح آمریکا تصریح کرد با اینکه طالبان صدها عضو داعش را دستگیر کرده یا کشته شده‌اند، این گروه همچنان قدرتمند و در حال جنگیدن با طالبان است تا آن‌ها را در تحقق وعده‌هایشان به حامیان خود، مردم افغانستان و جامعه جهانی با چالش مواجه کند.

در گزارش آمده است که داعش از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ استراتژی کسب قلمرو و تثبیت کنترل آن‌ها و از تابستان ۲۰۲۰ تاکنون استراتژی مبارزه در شهرها را دنبال می‌کند. استراتژی تمرکز بر کنترل قلمرو بر بنیاد «شریعت» طراحی شد و داعش توانست قسمت‌هایی از شرق، شمال‌شرق و شمال افغانستان را به کنترل خود در بیاورد، اما برای کنترل این قلمرو منابع اقتصادی و نیروی انسانی لازم را نداشت. از طرفی، موفقیت داعش در کنترل جغرافیایی باعث شد این گروه هدف حملات هوایی ارتش پیشین افغانستان، نیروهای هوایی آمریکا و همچنین طالبان قرار گیرد و در سال ۲۰۱۹ به قدری تحت فشار قرار گرفت که آخرین قلمرو خود را هم از دست داد.

با استناد به گزارش موسسه صلح آمریکا، داعش از سال ۲۰۲۰ با هدف نمایش قدرت، کسب قلمرو را با کارزار جنگ شهری جایگزین کرد؛ با این استدلال که می‌تواند در مناطق شهری افغانستان به دشمن خود طالبان حمله کند و با نمایش آسیب‌پذیری آن‌ها، محبوبیت طالبان در میان جمعیت محلی را کاهش دهد.

داعش تهدیدی جدی برای حکومت طالبان به حساب می‌آید و پس از کشته شدن چندین مقام طالبان به دست داعش، عملیات طالبان برای سرکوب این گروه شدت گرفته است. طالبان تاکید دارند که به هیچ گروه اجازه نمی‌دهند علیه‌ آن‌ها فعالیت کند. آن‌ها در ماه‌های اخیر ادعا کردند که در استان‌های کابل، بلخ، فاریاب، هرات و نیمروز به داعش حمله و به این گروه تلفات سنگینی وارد کرده‌اند. البته طالبان در مظان این اتهام قرار دارند که مخالفانشان از جمله نیروهای حکومت پیشین افغانستان را هم تحت پوشش مبارزه با داعش از بین می‌برند.

با سرنگونی حکومت افغانستان، طالبان تمام زندانیان از جمله تروریست‌ها را از زندان‌ آزاد کردند؛ در حالی که نیروهای حکومت پیشین افغانستان صدها عضو داعش را طی عملیات‌ گوناگون بازداشت کرده بود. افزایش حضور داعش در افغانستان خطر جدی برای کشورهای منطقه و جهان است و این کشورها از طالبان می‌خواهند که برای مبارزه با داعش اقدام‌ جدی انجام دهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x