‍ سال ۲۰۲۲؛ مرگبارترین سال برای نظامیان پاکستانی در یک دهه

با آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی، مرگبارترین سال برای نیروهای نظامیان پاکستانی طی یک دهه گذشته نیز به پایان رسید. در سال ۲۰۲۲، حملات مثلث تحریک طالبان پاکستان، ارتش آزادیبخش بلوچستان و شاخه داعش خراسان در پاکستان، شدت یافت و این گروه‌ها مسئولیت ۵۷ مورد از حملات در این سال را بر عهده گرفتند.

بر اساس گزارش «متریکس‌مگ»، در سال ۲۰۲۲ دست‌کم ۲۸۲ نظامی پاکستانی در اثر حمله‌های ناگهانی، انفجار بمب‌های دست‌ساز، حملات انتحاری و یورش به پاسگاه‌های امنیتی، بیشتر در مناطق مرزی پاکستان با افغانستان، کشته شدند. حدود ۴۰ حادثه منجر به مرگ نظامیان فقط در ماه دسامبر به ثبت رسید و بر این مبنا، مرگبارترین ماه در سال گذشته میلادی لقب گرفت.

در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۲، ایالت خیبر پختونخوا با افزایش ۱۰۸ درصدی خشونت‌ها روبرو بوده است. مجموع تلفات خشونت‌ها در پاکستان در این سال به ۹۷۳ تن رسید که در قیاس با سال ۲۰۲۱، از افزایش ۱۴.۴۷ درصدی حکایت دارد.

حدود ۶۲ درصد از قربانیان حملات ستیزه‌جویان در سال ۲۰۲۲، شهروندان غیرنظامی، مقام‌های دولتی و نظامیان پاکستانی بودند.

طالبان پاکستانی آتش‎‌بس با دولت این کشور را، که با پادرمیانی حکومت طالبان افغانستان برقرار شده بود، در ماه نومبر لغو کردند و به نیروهای خود دستور دادند که حمله به نظامیان پاکستانی را ازسرگیرند، و در پی آن موج خشونت‌ها به بالاترین سطح رسید.

محدوده فعالیت طالبان پاکستانی بیشتر در ایالت‌های خیبر پختونخوا و بلوچستان بوده و نزدیک به ۶۴ درصد از کل تلفات را در پاکستان موجب شده است.

در بلوچستان، ارتش آزادیبخش پاکستان و ارتش ملی‌گرای بلوچ، دست‌کم ۱۴ حمله به اهداف نیروهای دولتی پاکستان صورت دادند که به کشته شدن ۳۳ تن و زخمی شدن ۲۳ تن دیگر انجامید.

برای نخستین‌بار و در یک نمایش قدرت، ارتش آزادیبخش بلوچستان در آپریل ۲۰۲۲ حمله‌ای انتحاری در دانشگاه کراچی انجام داد که در آن سه آموزگار چینی و یک راننده پاکستانی کشته شدند.

به این ترتیب، شورشیان بلوچ حوزه عملیات خود را به ایالت پنجاب گسترش دادند.

مقام‌های پاکستانی ادعا می‌کنند که بیشتر فعالیت‌های تروریستی در این کشور، از شرق افغانستان سرچشمه می‌گیرد و شبه‌نظامیان تحریک طالبان پاکستان، در افغانستان حضور دارند.

به گزارش متریکس مگ، بیشتر حملات تروریستی در مناطق وزیرستان، باجور و کرام رخ می‌دهد که مستقیما با استان‌های کنر، ننگرهار، پکتیا و پکتیکا در افغانستان ارتباط دارند.
در این گزارش هشدار داده شده است که در سال ۲۰۲۳ احتمالا دامنه خشونت‌های بیشتر در پاکستان گسترده‌تر خواهد شد. بررسی روند رویدادهای یک دهه گذشته نشان می‌دهد که تا زمانی که تروریست‌ها در افغانستان از امنیت برخوردار باشند، چالش‌های امنیتی در پاکستان ادامه خواهد داشت.

همزمان، منصور احمدخان، سفیر پیشین پاکستان در کابل، در مقاله‌ای در نشریه «عرب‌نیوز»، حضور شبه‌نظامیان را در افغانستان، تهدید مستقیمی علیه کشورهای منطقه، از جمله پاکستان، دانست و نوشت: «متاسفانه، در طول سال ۲۰۲۲ اوضاع بدتر شد. ایدئولوگ‌های جنبش طالبان در موضع بالاتر قرار گرفتند؛ با این استدلال که رویکرد میانه‌روها در مماشات با قدرت‌های بزرگ کارساز نبوده است.»

به گفته او، محافظه‌کاران طالبان افغانستان در سال ۲۰۲۲ دامنه نفوذ و قدرت خود را افزایش دادند.

منصور احمد خان در سال اول حکومت طالبان، سفیر پاکستان در کابل بود.

با افزایش حملات تروریستی در پاکستان، تنش میان حکومت این کشور و حکومت طالبان در افغانستان بالا گرفته است. پاکستان ادعا می‌کند که نیروهای تحریک طالبان پاکستان، در قلمرو افغانستان پناهگاه امن دارند و به همین دلیل، از طالبان می‌خواهد که در راستای مبارزه با این گروه، با اسلام‌آباد همکاری کنند.

هفته پیش رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که عملیات ارتش این کشور علیه گروه‌های تحریک طالبان پاکستان و ارتش آزادیبخش بلوچستان، آغاز شده است.

در تازه‌ترین مورد، رانا ثنا الله، وزیر کشور پاکستان، در گفت‌وگو با تلویزیون «اکسپرس‌تریبون» گفت قوانین بین‌الملل به پاکستان اجازه می‌دهد که در تعقیب طالبان پاکستانی، وارد خاک افغانستان شود و علیه آن‌ها عملیات نظامی انجام دهد.

او هشدار داد که اگر حکومت طالبان به درخواست پاکستان مبنی بر تحویل دادن طالبان پاکستانی اقدام نکند، اسلام‌آباد می‌تواند اعضای تحریک طالبان را در افغانستان هدف قرار دهد.

(ایندپندنت / ۴ جنوری ۲۰۲۳)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x