شعله ور سازی مسائل قبیله ای در مناطق پاکستان – افغانستان توسط سازمان های استخباراتی پاکستان

بر اساس اطلاعات استخباراتی، جامعه اطلاعاتی پاکستان با حمایت برخی از حلقه های بین المللی می خواهند بار دیگر اختلاف و ناهماهنگی را در میان قبایل افغانستان و پاکستان گسترش دهند. متعاقباً شرارت ها و جنگ های چند صد ساله بین قبایل بار دیگر رنگ جدیدی به خود می گیرد و تازه می شوند.

اخیرا شایعاتی مبنی بر کشف یک گور دسته جمعی در ولایت قندهار در منطقه جنوب غرب افغانستان منتشر شده است. مقصر این قتل عام به گردن فرمانده سابق پلیس ولایت قندهار و ژنرال عبدالرزاق اچکزی، است.

به منظور بالا بردن دوباره واکنش قبیله نورزی در برابر آچکزی و از سرگیری شرارت و جنگ بین این دو قبیله.

با وجود اینکه هیئت حاکمه کنونی افغانستان کاملاً تحت کنترل قبیله نورزی است، زیرا اکثر رهبران بلندپایه طالبان از جمله رهبر طالبان شیخ هیبت الله با قبیله نورزی ارتباط دارند. بنابراین تهدید بزرگتری برای قبیله اچکزی وجود دارد.

در حال حاضر، با وجود چنین تهدیداتی، بیش از 6 هزار خانواده اچکزی در ولایت قندهار زندگی می کنند که اعضای آن در ادارات امنیتی تحت فرماندهی جنرال عبدالرزاق اچکزی، یکی از مخالفان سرسخت طالبان خدمت می کردند.

در حال حاضر در چنین شرایط پرتنشی که طالبان بر افغانستان تسلط دارد و رئیس این گروه با قوم نورزی در ارتباط است، انتقاد شدید از کشتار جمعی جنرال عبدالرزاق اچکزی منطقی است که می‌تواند موجب اعتراض بین‌المللی و داخلی شود. در نتیجه، قربانیان عمده جوانان و رهبران قبیله ای قبیله اچکزی خواهند بود.

با ظهور طالبان در 15 اگست 2021، در چهار ماه اول، بیش از 600 جوان و رهبر قبایل از قبیله اچکزی در منطقه جنوب غربی افغانستان در حالی که عملیات شبانه یا حملات طالبان را انجام می دادند، کشته شدند. مشهورترین قضیه برای خانواده حاجی فدا محمد اچکزی در ولسوالی سپین بولدک اتفاق افتاده است.

زمانی که ولایت قندهار قبل از 15 اسد به دست طالبان افتاد، دو پسر خردسال او در همان شب اول توسط طالبان کشته شدند، متاسفانه هیچ یک از مقامات طالبان برای جلوگیری از این فاجعه اقدامی نکردند. با این وجود، این بار، طرحی در سطح بین المللی برای تجدید اختلافات دیرینه بین قبایل اچکزی و نورزی در جریان است که رسانه های بین المللی به گرمی از آن حمایت می کنند.

اگر این بار اختلافات و درگیری های داخلی بین اقوام اچکزی و نورزی در افغانستان شدیدتر شود، نه تنها در افغانستان تأثیرات مخربی خواهد داشت، بلکه به رهبری محمود خان اچکزی رئیس قبیله اچکزی در ایالت پختونخوا پاکستان، اقدامات منفی جدی علیه نورزی ها انجام خواهد شد.

در این میان تصمیم دولت پاکستان مبنی بر واگذاری مناطق پشتون نشین در ولایات پختونخوا به طالبان مورد تایید و حمایت قوم نورزی قرار گرفت و برعکس این اقدام دولت پاکستان توسط محمود خان اچکزی و منظور پشتون رهبر حزب تحریک انصاف به شدت محکوم شد.

(مدرن دیپلماسی)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x