عدالت خواهی خانواده‌های قربانیان عملیات نیروهای خارجی در وردک

شماری از خانواده‌های قربانیان عملیات شبانه نیرو‌های خارجی در ولسوالی چک میدان وردک، از محاکم بین‌المللی و نهاد‌های حقوق بشری، خواهان عدالت استند.

آنان این رویداد را یک جنایت جنگی می‌دانند و از محاکم بین‌المللی می‌خواهند تا عاملان آن را به سزای اعمال‌شان برسانند.

شمس الرحمان یکی از بسته‌گان این قربانیان می‌گوید که در نتیجه‌ی عملیات شبانه نیرو‌های خارجی در سال ۲۰۱۶ میلادی، سه زن کشته شده‌اند و چهار تن دیگر به شمول کودکان، زخم برداشتند.

شمس الرحمان گفت: «وقتی که آمدن گفتند که این طالبان استند وکش وگیر شد و وقتی که هرکسی از دروازه بیرون می‌شد به مرمی می‌زدند و در اولین مرحله آنان را به مرمی زدند.»

حجت الله، عضو خانواده قربانیان میدان وردک، گفت: «وقتی که خبر شدم که در خانه ما چاپه انداختند، امدم که سه زن را شهید کرده‌اند و چهارتن دیگر را زخمی ساخته‌اند.»

حرم دل، عضو دیگر خانواده قربانیان، گفت: «از سازمان ملل و محاکم بین‌المللی می‌خواهیم که این افراد باید محاکمه شوند و خسارات ما را نیز پرداخت کنند.»

نه تنها خانواده شمس الرحمن، بل در این ولایت دیگر خانواده‌های نیز استند که در جنگ‌های ۲۰ ساله، نزدیکان خود را از دست داده‌اند و هم‌اکنون با اوضاع بد اقتصادی، روبه‌رو استند.

اکرام الله، باشنده میدان وردک، گفت: «از دست جنگ‌ها بسیار افراد در این ولایت کشته و زخمی شده‌اند که فعلا خانواده‌های‌شان با مشکلات سخت اقتصادی رو‌به‌رو استند.»

نثاراحمد، باشنده دیگر میدان وردک، گفت: «در بیست سال گذشته در اثر جنگ‌ها مردم در میدان وردک بیسار تلفات و زیان دیده‌اند و از امارت اسلامی و نهاد‌های مدد‌رسان می‌خواهیم که به این مردم کمک کنند.»

از سویی دیگر، والی میدان وردک می‌گوید که در جنگ‌های دو دهه‌ی گذشته، در جریان عملیات نیرو‌های خارجی، صد‌ها فرد ملکی کشته شده‌اند که پس از گرد‌آوری آمار، برای خانواده‌های این قربانیان، کمک صورت می‌گیرد.

بختیار معاذ، والی میدان وردک، گفت:‌ «نیرو‌های خارجی در بیست سال گذشته در ولایت میدان ودرک به گونه کم‌پیشنه چاپی انداختند و غیرنظامیان را شهید ساختند و امارت اسلامی برای این خانواده‌ها، کمک هم کرده است.»

این در حالی است که اخیرا وزیر دفاع آسترلیا اعلان کرد که پس از ارزیابی جنایات جنگی نیرو‌هایش در افغانستان، به خانواده‌های قربانیان غرامت خواهد پرداخت.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x