عدم ثبات و پایداری حکومت طالبان، خطری برای آسیای مرکزی به شمار می رود

بیش از یک سال پس از به دست گرفتن قدرت، طالبان شروع به درک این موضوع کرده اند که جنگیدن بسیار آسان تر از حکومت است. با نزدیک شدن به فصل زمستان و مواجهه افغانستان با یک بحران انسانی، دولت نتوانسته است مشروعیت بین المللی کسب کند همچنان کمک های بین المللی کاهش یافته است.

وضعیت اقتصادی همچنان وخیم است و هیچ چشم اندازی برای بهبود وجود ندارد. مشکلات طالبان همچنان رو به افزایش است. همه این مشکلات با شکاف در صفوف خود طالبان تشدید می شود. آنها به دلیل اختلافات میان گروهی آنقدر فلج شده اند که نمی توانند به هیچ طریق مؤثری حکومت کنند.

وضعیت امنیتی به سختی می توان گفت که مساعد شده است، اگرچه آنها در توافق با دولت ترامپ گفته بودند که “از استفاده هر گروه یا فردی، از جمله القاعده، از خاک افغانستان برای تهدید امنیت ایالات متحده و متحدانش جلوگیری می کند”، تسلط طالبان در افغانستان، گروه های تروریستی فعالتر ساخته است

در کل نه تنها افغانستان بلکه فراتر از خاک این کشور، تحت تاثیر قرار گرفته است. سلاح های افغانستان به بازارهای کشمیر راه پیدا می کنند. گزارش های زیادی از درگیری میان طالبان و نظامیان پاکستانی در امتداد مرز منتشر شده است. اسلام آباد نگران است که کابل به اعضای تحریک طالبان پاکستان، اجازه می دهد تا در افغانستان پناهگاهی داشته باشند.

با توجه به اینکه بیشتر تمرکز جامعه جهانی از قدیم الایام بر مرز جنوبی افغانستان با پاکستان است، اما منطقه دیگری که باید به آن توجه داشت، مناطق شمالی آن است.

آسیای مرکزی در واقع ژئوپلیتیک جدیدی را در کنار خود دارد. منطقه با نگرانی نظاره گر وضعیت امنیتی در افغانستان است. از آنجایی که طالبان به گروه های تروریستی اجازه می دهد تا در شمال افغانستان فعالیت کنند، شانس واقعی برای سرایت هرج و مرج و وحشت به آسیای مرکزی وجود دارد. این آخرین چیزی است که منطقه در حال حاضر به آن نیاز دارد.

در ماه ها و سال های آینده، افغانستان به طور فزاینده ای مانند دهه 1990 به منطقه ناامن ساز و بی ثبات تبدیل خواهد شد و درست مانند دهه 1990، کشورهای همسایه در آسیای مرکزی باید تصمیم بگیرند که چه نقشی را برای ایجاد ثبات و صلح در منطقه ایفا می کنند.

آسیای مرکزی منطقه ای با اهمیت ژئوپلیتیک بوده، هست و خواهد بود. به پاکستان توجه کنید، اما مراقب آسیای مرکزی نیز باشید.

(عرب نیوز)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x