عفو بین‌الملل از دولت پاکستان خواست آزار و اذیت مهاجران افغان را متوقف کند

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه ۲۰ جنوری، به مناسبت روز جهانی پناهندگان منتشر کرد، از دولت پاکستان خواست تا هر چه زودتر به آزار و اذیت مهاجران افغان که از هراس طالبان به این کشور پناه آورده‌اند، پایان دهد. در این بیانیه آمده است: «در سال‌های اخیر، بسیاری از افغان‌هایی که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ زیر سایه ترس از آزار و اذیت زندگی می‌کردند، به پاکستان گریخته‌اند، جایی که در معرض موج‌هایی از بازداشت‌های خودسرانه، دستگیری و تهدید به اخراج قرار گرفته‌اند.»

اکثریت این مهاجران کارت اثبات هویت را که با نام (پی‌اوآر) از آن یاد می‌شود، به‌دلیل تاخیر در ثبت نام ندارند. این کارت‌ها باعث می‌شود تا مهاجران افغان بتوانند در پاکستان زندگی کنند. تعداد زیادی از این مهاجران با استفاده از گذرنامه و روادید رسمی به پاکستان رفته‌اند که تاریخ این روادید اکنون به اتمام رسیده و حالا در معرض بازداشت قرار گرفته‌اند.

بیانیه عفو بین‌الملل همچنین از کشورهای خارجی انتقاد کرده که به وضعیت پناهجویان افغان در پاکستان بی‌توجه‌اند. دینوشیکا دیسانایاکه، معاون مدیر منطقه‌ای عفو بین‌الملل در آسیای جنوبی، گفت وضعیت حقوقی مبهم و فرآیندهای سخت برای پناهندگی یا جابه‌جایی به کشور ثالث آن‌ها را آسیب‌پذیرتر کرده است. از آنجایی که نمی‌توانند به خانه بازگردند یا برای همیشه در پاکستان بمانند، در موقعیت بسیار دشواری گرفتار می‌شوند که هیچ راه گریزی از آن وجود ندارد. عفو بین‌الملل با مهاجران افغان ساکن در پاکستان که تعدادی از آن‌ها به دست دولت پاکستان بازداشت شده و مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند، چند مصاحبه انجام داده است.

حسین یکی از این افراد است که قبلا در وزارت داخله کار می‌کرد. او در سال ۲۰۲۲، پس از فرار از دست طالبان با خانواده‌اش به پاکستان گریخت. در فبروری سال ۲۰۲۳، پلیس پاکستان به خانه حسین یورش برد و او را بازداشت کرد. حسین می‌گوید در حالی که روادید رسمی پاکستان را با خود به همراه داشت، پلیس به روادید او توجه نکرد. او در پاسگاه، مورد آزار و اذیت پلیس قرار گرفت و تنها پس از پرداخت ۳۰ هزار کلدار پاکستانی آزاد شد. به گفته حسین، پلیس حتی رسیدی در مورد دریافت جریمه ۳۰ هزار روپیه و مدرکی دال بر بازداشتش به او نداده است.

پنج تن دیگر از مهاجران افغان که با عفو بین‌الملل مصاحبه کردند نیز اظهارات مشابه‌ای داشتند. آن‌ها می‌گویند با پرداخت ۲ الی ۳۰ هزار روپیه پاکستانی از حبس آزاد شده‌اند. این موارد تنها تعداد کمی از بسیاری از افغان‌هایی را نشان می‌دهد که برای پناهندگی به پاکستان آمده‌اند، با این هدف که بتوانند از طریق پاکستان به کشورهای سومی مهاجرت کنند. تهدیدها و آزار و اذیت آن‌ها در بحبوحه تاخیر در فرآیند جابه‌جایی کشورهای ثالث و روادید منقضی‌شده تشدید شده است، زیرا آن‌ها از نظر قانونی آسیب‌پذیرتر شده‌اند.

کشورهایی چون آمریکا، کانادا، بریتانیا و آلمان که طرح اسکان مجدد برای افغان‌ها را در نظر دارند، به افرادی که پرونده‌هایشان بررسی می‌شود، گفته‌اند به کشورهای دوم و ترجیحا پاکستان بروند. زیرا این کشورها هیچ مرکزی در افغانستان برای بررسی پرونده‌های آنان ندارند. اما تاخیر در بررسی پرونده‌ها، باعث ماندن بیش از حد این مهاجران در پاکستان شده است. به طور مثال، دولت آلمان طرحی را برای انتقال ماهانه یک هزار پناهجوی افغان از اکتبر سال ۲۰۲۲ در دست گرفت. اما تا جون سال ۲۰۲۳، حتی یک نفر نیز بر اساس این طرح به آلمان منتقل نشده است.

تنها آزار و اذیت مهاجران افغان به دست پلیس نیست که وضعیت را برای آن‌ها دشوار کرده است. مهاجران از ابتدایی‌ترین امکانات رفاهی در پاکستان محروم‌اند. افرادی که کارت پی‌اوآر ندارند، نمی‌توانند خانه اجاره کنند. آن‌ها ناگزیرند به دلالان رشوه بپردازند تا بتوانند خانه‌ای برای اسکان داشته باشند. آنان همچنان از داشتن کارت بانکی محروم‌اند. زمینه کار بسیار محدود است و اگر هم میسر شود، معاش بسیار کمی دارد. چون حساب بانکی ندارند، نمی‌توانند از نزدیکان و اقوام خود پول دریافت کنند. زیرا راهی برای انتقال پول وجود ندارد. جالب است که حتی برای خارج شدن از پاکستان و بازگشت به افغانستان برای تمدید روادید، مجبورند به پلیس رشوه بپردازند.

برای بسیاری از افرادی که در نهادهای مدنی یا رسانه‌ای کار می‌کردند، رفتن به افغانستان برای تمدید روادید خطرناک است. بسیار از کسانی که مصاحبه کرده‌اند، می‌گویند در وضعیتی قرار دارند که نمی‌دانند به کدام سو بروند. عفو بین‌الملل از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) می‌خواهد تا ثبت‌نام و بررسی درخواست‌های افغان‌هایی را که به‌دنبال وضعیت پناهندگی در پاکستان‌اند، تسریع بخشد، از دولت پاکستان نیز می‌خواهد که دستگیری خودسرانه و آزار و اذیت پناهجویان افغان را متوقف کند و از کشورهای سومی که پیشنهاد جابجایی را به این مهاجران داده‌اند نیز می‌خواهد تا روند صدور ویزای اقامت را سرعت ببخشند و این افراد را به کشورهای خود انتقال دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x