هنگام تعامل با طالبان، به یاد داشته باشید که آسیای مرکزی هم مهم است!

یک سال پس از تسلط طالبان بر افغانستان، جامعه بین‌المللی هنوز با چالش‌های بزرگی در مواجهه با واقعیت جدید در آسیای مرکزی مواجه است. خروج نیروهای نظامی بین‌المللی و بیرون کشاندن تنها تعداد کمی از افغان‌هایی که قبلاً با آنها همکاری می‌کردند، به میزان قابل توجهی به اعتبار ایالات متحده و متحدان غربی آن لطمه زد.

هرج و مرج ناشی از تخلیه، میلیون ها نفر در سراسر جهان را شوکه کرد و حکومت طالبان صلح، توسعه پایدار و رفاه را که مدت ها مورد انتظار بود به ارمغان نیاورده است.

با توجه به اینکه آنها وارث کشوری توسعه نیافته با نرخ بالای فقر، وابستگی بیش از حد به کمک های خارجی و دستگاه حکومتی ناکارآمد هستند، نمی توان طالبان را مسئول تمام مشکلات کنونی پیش روی افغانستان دانست. طالبان می تواند وضعیت امنیت داخلی را بهبود بخشد، اما در حکومتداری با مشکلات اساسی مواجه است.

فقدان یک دولت فراگیر و مسئله احترام به حقوق زنان بزرگترین اختلافات بین طالبان و اکثریت جامعه جهانی است که تا کنون به طور رسمی طالبان را به عنوان حکومت قانونی افغانستان به رسمیت نشناخته است.

کشورهای غربی برای آموختن از تجربه گذشته خود در زمینه دخالت نظامی و سیاسی در افغانستان، باید بر درس های زیر تمرکز کنند:

اول، ملت‌سازی باید یک فرآیند داخلی باشد که تا حد زیادی تحت تأثیر مداخله خارجی قرار نگیرد.

دوم، ساختن یک دولت بسیار متمرکز تحت رهبری افراد خاصی، کارساز نبود. افغانستان دارای یک سنت تاریخی مدیریت غیرمتمرکز است و نمی تواند استقرار رژیم های شخصی را بپذیرد.

سوم، غرب از اینکه چگونه کشورهای منطقه می‌توانند استراتژی‌های بازسازی پس از جنگ در افغانستان را بسط دهند، ناآگاه بود. آینده افغانستان بدون حمایت قابل توجه همسایگان آن قابل بررسی و جمع آوری نیست. به دلایل مختلف، ایالات متحده از همکاری خود با چندین کشور منطقه در مورد مسائل افغانستان اجتناب کرد یا آن را به حداقل رساند.

طالبان در ایجاد اعتبار برای همکاری با سایر کشورها با مشکلاتی مواجه شده اند. دولت بایدن برای بهبود وضعیت امنیتی در افغانستان چه کاری می تواند انجام دهد؟

برای ایالات متحده و غرب ضروری است که به حمایت و همکاری نزدیک با همسایگان افغانستان ادامه دهند.

توجه اصلی ایالات متحده و متحدان در ائتلاف بین المللی باید به مشکل بازسازی اجتماعی-اقتصادی و توسعه زیرساخت ها در افغانستان معطوف شود.

با وجودیکه، تبادلات منظم بین کشورهای منطقه و غرب وجود دارد، هنوز شکاف های زیادی در درک متقابل بین انها است.همکاری نزدیک با کشورهای منطقه فشار و مسئولیت سنگین تعامل با طالبان را کاهش می دهد.

(نشنال اینترست)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x