کشور های متجاوز و مداخله گر در افغانستان٬ باید از رفتار های بد شان درس بگیرند

تجاوز بر افغانستان در بیست سال گذشته یک اشتباه بود و اکنون نیز تحریم و فشار بر امارت اسلامی یک اشتباه است که نباید ادامه پیدا کند. یک سال از خروج نیروها متجاوز خارجی از افغانستان گذشت٬ عقب نیشینی این نیروها از افغانستان آنی و تصادفی نبود٬ بلکه مقاومت مردم افغانستان بود که باعث شد نیروهای اجنبی خاک افغانستان را ترک کنند و بروند.

واقعیت این است که امریکایی ها و متحدین آن در یک محاسبه غلط به افغانستان لشکر کشیدند٬ کشتند و دریدند٬ سرانجام با شرمساری این کشور را ترک کردند مگر از عقده وکینه دور نماندند و با اعمال تحریم و فشار بر افغانستان همچنان دچار اشتباه و غلطی اند و مردم ما را در تنگنا قرار داده اند.

یک سال از استقرار دوباره امارت اسلامی درافغانستان میگذرد مگر از بار مشکلات مردم ما کاسته نشده است زیرا آنانی که بر افغانستان تجاوز کرده بودند واقعیت ها موجود در این کشور را نادیده گرفته اند و حاضر نیستند که افغانستان را جز خانواده جامعه جهانی قبول کنند٬ الی آن که خواست و مقاصد راهبردی در افغانستان و از مسیر افغانستان در کشور های دیگر پیاده شود.

سیر حوادث و تحولات که در جریان یک سال گذشته در افغانستان رخ داده است نمایانگر آن است٬ کشور های که عامل تجاوز و مداخله در افغانستان در جریان بیست سال گذشته بوده اند از اشتباهات و رفتار های بد شان در این کشور درس نگرفته اند و همچنان سیاست نامعقول و ددمنشانه یی شان را در برابر افغانستان ادامه میدهند.

هدف اول و آخر این کشور ها منزوی نگهداشتن افغانستان است٬ امریکا و متحدین آن با پیش گرفتن چنین یک راهکار غیر اخلاقی٬ زمینه آن را مساعد کرده اند که کشور های دیگر بخصوص آنانی که با افغانستان خصومت و کدورت دیرینه دارند جرئت مداخله در امور افغانستان را بخود دهند.

مشکلاتی که امروز در افغانستان وجود دارد٬ از مشکلات اقتصادی تا مداخله بیگانه … همه ریشه در رفتار های غربی ها و سیاست نامعقول این کشور ها دارد٬ در حالی که افغانستان٬ در سایه نظام جدید تلاش دارد که عضوی فعالی از جامعه جهانی باشد و در کنار کشور های دیگر برای مقاصد نیک بشری تلاش کند.

بیست سال تجربه تجاوز و مداخله و بعد هم وضع تحریم و اعمال فشار بر امارت اسلامی٬ نشان دهنده آن است که قدرت زور و فشار نمی تواند اراده یک ملت را تغییر دهد٬ بهتر است که کشور متجاوز دیروز با درک از اشتباهات شان٬ معقول اندیش شوند و به پیام رهبران امارت اسلامی که تاکید دارند که باید سیاست معقول در برابر افغانستان اختیار شود توجه داشته باشند.

جامعۀ جهانی باید استقلال و تمامیت ارضی افغانستان را احترام کرده و بگذارند تا افغانان در کشور خود، نظام مستقل اسلامی داشته باشند. رهبران امارت اسلامی جداَ به این باور اند «هرگونه پالیسی، فشار و تهدید بالای مردم افغانستان در ۲۰ سال گذشته ناکام بود و تنها باعث افزایش بحران گردید»

جنگ بیست ساله امریکا در افغانستان که از آغاز یک اشتباه بود دیگر پایان یافته است٬ باید جهانیان به این ایده و باور در امارت اسلامی که تلاش دارد با تمام کشورها تعامل مشروع و استوار براساس احترام متقابل داشته باشند دقت کنند و در این مسیر برای حفظ ثبات در منطقه و فرا تر از آن٬ با امارت اسلامی در افغانستان همگام و هماهنگ شوند.

(باختر)  

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x