اگر طالبان بخواهند ما گفت‌وگوهای میان افغان‌ها را تسهیل می‌کنیم

ضمیر کابلوف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور افغانستان، روز جمعه ۲۳ دسمبر، در گفت‌وگو با روزنامه هندوستانی «هندو»، به نیاز ایجاد گفت‌وگوهای میان افغان‌ها تاکید کرد و گفت: «اگر طالبان چراغ سبزی در این زمینه نشان دهند، روسیه حاضر است کمک‌های لازم را انجام دهد.» این مقام روسی، همچنین به ابقای نصیراحمد فایق، نماینده دولت پیشین افغانستان، در کرسی سازمان ملل، واکنش منفی نشان داد.

ضمیر کابلوف تاکید کرد که طالبان نباید اشتباه اشرف غنی و دوره اول حکومتداری خودشان در ۱۹۹۶ را تکرار کنند. او تصریح کرد: «چگونگی یافتن راه حل از طریق رایزنی‌های گسترده بین الافغانی، برگزاری لویه جرگه یا چیزهای دیگر، به تصمیم خود مردم افغانستان بستگی دارد.»

کابلوف که جزو کهنه‌کارترین دیپلمات‌های روسی در امور افغانستان است، مدعی شد که طالبان در طی بیش از یک سال گذشته، در کار مبارزه با داعش «جدی بوده‌اند». با این حال، او اظهار داشت که احتمال گسترش تروریسم از افغانستان به کشورهای همسایه وجود دارد و برخی از حوادث اخیر مرتبط با تروریسم که با هدف تشدید بحران موجود در جامعه افغانستان صورت گرفته است، منشا خارجی دارد. کابلوف گفت: «نیروهای طالبان برای مبارزه با داعش و سایر گروه‌های تروریستی در کشور کار جدی انجام می‌دهند، اگرچه هنوز تا حل مشکل به طور کلی فاصله دارند.»

این دیپلمات روسی، با وجود اینکه مدعی شد طالبان در کار مبارزه با تروریسم جدی عمل می‌کنند، به حضور و تقویت گروه‌های تروریستی از جمله داعش، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جنبش اسلامی ازبکستان، جماعت انصارالله در شمال و شرق و سایر بخش‌های خاک افغانستان اشاره کرد و گفت: «حملات داعش که اقلیت‌ها را در افغانستان هدف قرار می‌دهند، اثر انگشت خارجی دارد.»

روسیه که پس از خروج آمریکا از افغانستان، یکی از حامیان و متحدان طالبان به شمار می‌رود، اخیرا انتقادهای تندی را در مورد گسترش تروریسم و ایجاد خطر برای منطقه با نمایندگان طالبان در میان گذاشته بود. اما ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور افغانستان، در مصاحبه اخیرش، به نحوی برای حفظ موازنه تلاش کرد. او با اظهار مخالفت در مورد دادن کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به نصیر احمد فایق، نماینده دولت پیشین، تلاش کرد نشان دهد که روسیه در طرف طالبان ایستاده است.

کابلوف گفت: «ابقای نماینده دولت پیشین در کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل، کار درستی نبود. او از هیچ یک از منافع افغانستان فعلی نمایندگی نمی‌کند.» او در ادامه، دلیل دیگر مخالفتش با نصیر احمد فایق را حمایت او از قطعنامه ۲ مارس ۲۰۲۲ شورای امنیت سازمان ملل علیه روسیه و در حمایت از اوکراین، عنوان کرد.

کابلوف به اشتراک نمایندگان طالبان در چندین نشست بین‌المللی که بیشترشان با حمایت مسکو برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت که با این حساب، نماینده طالبان باید اجازه راه یافتن به سازمان ملل را داشته باشد.

طالبان، در ۲۰ اکتبر ۲۰۲۱، فقط دو ماه پس از به قدرت رسیدن شان در افغانستان، در سومین نشست فرمت مسکو شرکت کردند. همچنین، نمایندگان این گروه در نشست مشترک کشورهای همسایه در مورد افغانستان در ۳۱ مارچ ۲۰۲۲ و کنفرانس بین‌المللی تاشکند در ۲۵ تا ۲۶ جولای ۲۰۲۲ شرکت کردند.

نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان، در خلال صحبت‌هایش، اشاره کوتاهی به ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها کرد و گفت که طالبان در این مورد «اجماع نظر ندارند». او مدعی شد که مثلا طالبان در شمال افغانستان برعکس جنوب این کشور، در مورد تحصیل دختران نگاه نسبتا بازتری دارند.

(ایندپندنت / ۲۵ دسمبر ۲۰۲۲)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x