تاخیر در عقب نشینی آمریکا برای صلح در افغانستان!

ما از گذشته آموخته ایم که بدون یک تسویه حساب سیاسی کامل در میان ذینفعان افغان و تقسیم قدرت از طریق انتخابات آزاد و عادلانه مورد قبول همه، احتمال بروز هرج و مرج دیگری به شکل درگیری میان جناح های آن همچنان وجود دارد!

توافقنامه کنونی بر آن بوده است تا از استفاده هر گروه یا فردی از خاک افغانستان در برابر امنیت آمریکا و متحدانش جلوگیری شود و مکانیسمی برای خروج نیروهای امریکایی و آتش بس همه جانبه وجود داشته باشد!

در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۰، کنفرانسی برای افغانستان در ژنیو برگزار شد که حدود ۱۰۰ کشور و سازمان بین المللی در آن شرکت کردند. ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سایر اهدا کنندگان حدود ۳ میلیارد دالر برای سال آینده و ۱۲ میلیارد دالر برای چهار سال آینده تعهد کردند!

آنچه مهم بود این بود که وعده ها منوط به پیشرفت ملموس در مذاکرات صلح و آتش بس بودند. اتحادیه اروپا نیز کمک ها را مشروط بر حفظ دستاوردهای حقوق بشر دانست!

اکنون مذاکرات بین الافغانی در جریان است و اختلافات آشتی ناپذیری همچون نوع حکومت دینی باشد یا جمهوری، تفسیر شرع در قانون اساسی، وضعیت زنان و وضعیت سایر اقلیت های قومی و مذهبی به ویژه شیعیان، بین دو طرف وجود دارد. 

در پیش بینی آینده افغانستان، سوالات مهمی برای پرسیدن وجود دارد: آیا همه نیروهای ناتو در ماه مه ۲۰۲۱ خارج می شوند؟ در صورت عقب نشینی نیروها، سیا نیز افغانستان را ترک می کند؟ القاعده و داعش چطور؟

واقعیت این است که پس از تقریبا دو دهه، ایالات متحده و دولت افغانستان در بسیاری از جنبه ها مانند ملت سازی، اصلاحات دموکراتیک، کنترل موثر ارضی کشور برای اهداف حاکمیت و پیشبرد حاکمیت قانون در افغانستان شکست خورده اند.

یک نظر سنجی اخیر که توسط یک خبرگزاری انجام شده ادعا می کند که طالبان ۵۲ درصد از خاک کشور را تحت کنترل دارند. حضور داعش در برخی مناطق افغانستان نیز تایید شده است.

از نظر سیاسی به نظر نمی رسد که ایالات متحده مایل به جنگ با طالبان در صورت عدم حل و فصل سیاسی قبل از ماه می ۲۰۲۱ باشد، در این صورت، طالبان قدرت نو ظهور به عنوان قدرتمندترین ذینفع در کشور خواهد بود!

سال ۲۰۲۱ می تواند یک سال ساخت یا شکست برای افغانستان باشد. مسیر پیش رو باید تمدید مهلت خروج تمام نیروهای خارجی بیش از ماه می ۲۰۲۱ تا زمان حل و فصل کامل سیاسی باشد و طالبان باید این فرصت را تایید کنند تا به صلح فرصتی بدهند تا تاریخ بار دیگر تکرار نشود!

(گلوبال ولج اسپیس)
۲۰۲۱/۳/۳

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x