تصمیم به دور از انصاف و ناعادلانه سازمان ملل متحد در مورد افغانستان

قبل از اینکه در مورد موضوع اصلی یعنی کرسی افغانستان در سازمان ملل صحبت کنیم، بهتر است در مورد تاریخچه این سازمان بین المللی صحبت کنیم.

سازمان ملل متحد یک سازمان بین‌المللی بین دولت‌ها و حکومت‌ها است که هدف آن برقراری صلح، ثبات و امنیت بین‌المللی، توسعه روابط دوستانه بین ملت‌های جهان، جلوگیری از جنگ و خشونت و ایجاد همکاری‌های بین‌المللی است. به نظر می رسد که امروز قدرت اجرایی در جنگ بین اوکراین، فلسطین و اسرائیل کم رنگتر شده است.

سازمان ملل متحد بزرگترین و مشهورترین سازمان جهان است که مقر آن در نیویورک، ایالات متحده امریکا است و سایر دفاتر و مراکز در جینوا، نایروبی، وین و هاگ است.

سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم به منظور جلوگیری از جنگ‌ها و خشونت‌های آتی بین کشورهای جهان، در 25 آپریل 1945، 50 کشور در سانفرانسیسکو آم۶ریکا گرد هم آمدند که طی آن این سازمان ایجاد شد و کشورهای عضو شروع به تهیه پیش‌نویس منشور کردند. سازمان ملل از 24 اکتوبر همان سال شروع به کار کردند و به دلیل جنگ های کنونی اکراین، اسرائیل و فلسطین با مشکلات شدیدی روبرو است.

افغانستان در سال 1919 رسماً به عضویت این سازمان بین المللی درآمد و در مسائل بین المللی به عنوان یک عضو فعال حق رای گرفت، اما متأسفانه بعد از حمله روسیه یا شوروی سابق و سپس اشغال امریکا و متحدانش، این عضویت متحمل ضرر شدید شد و افغانستان در عرصه بین المللی منزوی ماند.

موضوع بحث ما در اینجا در دستور کار نشست قبلی سازمان ملل متحد است که در مورد کرسی نماینده دایمی افغانستان بود.

امارت اسلامی افغانستان که در 15 اگست 2021 به قدرت رسید، در کنار سایر مسائل مهم و حیاتی، حاکمیت خود را بر تمام خاک کشور تثبیت کرد و آن را تحت کنترل درآورد و صلح و ثبات را در کل کشور تضمین کرد.

متأسفانه امریکا و متحدانش از آن روز تحریم ها را علیه این کشور جنگ زده اعمال کردند، سیستم بانکی را ویران کردند و 6.9 میلیارد دالر را که ستون فقرات اقتصاد ملی افغانستان بود، مسدود کرد.

و به رسمیت شناختن افغانستان را تا امروز تعلیق کردند، درست است که در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان، آزادی بیان و آزادی مطبوعات یک سری مشکلات وجود دارد، اما امارت اسلامی افغانستان نیز به تعهدات خود متعهد است.

درهای مکاتب و پوهنتون ها به روی دانش آموزان باز است، زنان افغان مرتباً برای کار در وزارتخانه ها و ادارات می روند، اما مردم افغانستان و امارت اسلامی شورای امنیت سازمان ملل متحد تصمیم تعلیق کرسی نماینده دایمی افغانستان را یک تصمیم و اقدام ناعادلانه و بر خلاف اصول اصول بین المللی دانستند.

در پیوند به این موضوع، رهبری مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده است که قطعنامه های مربوط به اعتماد نامه بین افغانستان و میانمار کنونی (برما) تعلیق شود. که این اقدام هم خلاف اصول بین المللی و سازمان بین المللی تلقی می شود.

اعتقاد بر این است که اگر امارت اسلامی افغانستان در مورد تصمیم ناعادلانه سازمان ملل متحد صدای خود را بلند کند، این سازمان را متقاعد کرده و به او نشان خواهد داد که سازمان ملل باید در تصمیم خود تجدید نظر کند و نه تنها کرسی نمایندگی افغانستان در این سازمان بین المللی به دولت افغانستان داده می شود، بلوه راه را برای روند به رسمیت شناختن نیز هموار خواهد کرد.

( انیس / ۲۳ دسمبر ۲۰۲۳)

 

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x